Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea cu cocos

19 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea cu cocos. Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.

Un tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea cu nuca de cocos este absolut perfect pentru masa de Craciun dar si pentru orice zi festiva. O combinatie delicioasa de arome si texturi, ce va cuceriorice iubitor de ciocolata de la prima inghititura.

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20cm)

 Pentru blatul de cacao:

3 oua

150 g zahar

120 g faina

3 lingurite cacao

70 ml ulei

Pentru blatul din bezea cu nuca de cocos:

2 albusuri

150 g zahar

100 g nuca de cocos

Pentru mousse-ul de ananas:

1 conserva ananas

200 ml frisca lichida

50 g zahar pudra

15 g gelatina

Pentru stratul de ciocolata care imbraca bezeaua:

100 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra pentru a imbra blatul de bezea cu nuca de cocos

4 linguri frisca lichioda

Pentru decor:

150 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

4 linguri frisca lichida

PREPARARE:

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.

blat-bezea-cu-nuca-cocos-1

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 30 minute in cuptorul preincalzit la 130°C.

blat-bezea-cu-nuca-cocos-2

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi imbracam o suprafata cu jumatate din cantitea de ciocolata si frisca lichida. Dupa ce se va intari putem sa intoarcem blatul si il imbracam cu restul de ciocolata topita impreuna cu frisca lichida.

blat-bezea-cu-nuca-cocos-3

Cat timp asteptam sa se intareasca ciocolata incepem sa pregatim blatul cu cacao.

Batem albusurile cu zahar pana devin o spuma foarte tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand usor.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-0

Turnam usor uleiul amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de cacao.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-1

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana in momentul in care trece testul cu scobitoarea. Pentru a pregati mousse-ul de ananas batem frisca tare, pasam cuburile de ananas (pastram 10 cuburi pe care le tocam in cuburi) cu 3 linguri compot, apoi amestecam frisca cu ananasul pasat si cuburi.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-2

Topim gelatina in 4 linguri de compot, apoi o dizolvam la baine-marie. Cand s-a dizolvat adaugam cat timp o tinem pe foc 2 linguri din frisca, amestecam, apoi o turnam totul peste mouse-ul de ananas si mixam rapid pentru a omogeniza compozitia.

Taiem blatul de cacao racit in jumatate si il insiropam usor cu sirop de ananas. Turnam jumatate din crema peste blat.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-3

Apoi punem blatul de bezea imbracat in ciocolata.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-4

Punem restul de crema peste bezea, apoi al doilea blat de cacao insiropat. Dam la rece pentru 4 ore apoi il putem decora cu ciocolata dupa libera inspiratie.

tort-cu-ciocolata,-mousse-de-ananas-si-bezea-de-cocos-5

Lasam tortul la rece in jur de 6 ore apoi il putem felia.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. topim la microunde ciocolata cu frisca lichida timp de 30-40 secunde, amestecam rapid pana se omogenizeaza si turnam peste tort.

  1. Knd se adaugă zaharul pudră in mouse-ul de ananas?
    La rețetă pune că ne trebuie zahar pudră și frișcă lichidă dar nu specifică knd se adaugă și dacă se lasă la răcit gelatina? Altfel se taie frișca, nu?
    Am încercat rețeta si am dilema asta …
    Mulțumesc

  2. zaharul se pune cu frisca cand se mixeaza. O ajuta sa se intareasca. cele 2 linguri de frisca chiar daca se dizolva in gelatina o vor ajuta sa se amestece in restul compozitiei. Gelatina nu se lasa la racit. se toarna calda, se amesteca cu viteza mare, apoi se lasa sa se intareasca toata crema.

  3. E a doua oara cand fac reteta aceasta si as vrea sa fac ceva adaogiri:
    – cantitatea de cicolata pentru ambele glazuri este mult prea mare. La cea pentru blatul de bezea e suficient 100 g cioco si 2 Lg frisca lichida iar pentru cea decorativa 150 g cu 3 Lg frisca lichida. Eu am amestecat 1/3 cioco amara cu 2/3 cioco cu lapte.
    – la crema bucatile de ananas trebuiesc stoarse de compot si pasate cu 1 Lg compot. La prima incercare nici nu am stors feliile de ananas si am adaugat si 3 Lg compot si nu s-a intarit crema suficient.
    – blatul de bezea nu se coace in cele 30 minute – am prelungit timpul cu inca 5 minute, incalzire inferioara cuptor electric – 180 grade

    1. In ceea ce priveste cantitatea de ciocolata nu pot spune nimic, fiecare om cu gustul si preferintele lui. Blatul de bezea este posibil sa se coaca in timpi mai mari sau mai mici, in functie de puterea cuptorului.
      Iar partea cu ananas chiar nu stiu ce sa spun, ma bucur ca pana la urma a iesit. Eu folosesc doar gelatina Dr. Oetker si a iesit perfect, asa cum se vede in poza. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *