Prajitura aperitiv cu crema de branza si jeleu de rosii

9 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura aperitiv cu crema de branza si jeleu de rosii. Pentru inceput pregatim blatul. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, piperul macinat si sare. In alt vas amestecam branzeturile rase cu galbenusurile si iaurtul.

Aceasta prajitura aperitiv cu branza si jeleu de rosii poate fi servita la orice masa festiva, cu familia sau prietenii, caci va avea succes garantat. Nu are doar aspectul apetisant, dar gustul cucereste orice mofturos, fapt pentru care am mi-am umplut sufletul de bucurie. Un platou terminat la masa inseamna ca le-a placut, nu-i asa?

INGREDIENTE:

120 branza sarata rasa (telemea)

100 g cascaval ras

300 g iaurt grecesc

3 oua

150-160 g faina

1/2 plic praf de copt

piper proaspat macinat

1/4 lingurita cimbru uscat

Pentru crema de branza:

100 g branza de capra

70 g unt

Pentru jeleul de rosii

200 g rosii

1 plic gelatina rosie

1 lingurita zahar

1/2 lingurita oregano

sare

piper

1 varf cutit scortisoara – foarte putin, pentru o aroma discreta!

Pentru decor:

Microplante sau frunze de patrunjel

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, piperul macinat si sare. In alt vas amestecam branzeturile rase cu galbenusurile si iaurtul.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-1

Punem apoi faina peste acestea, amestecam pana se omogenizeaza, iar la final adaugam albusurile batute spuma- in acest caz spuma nu trebuie sa fie foarte tare.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-2

Amestecam usor, omogenizam compozitia, apoi o turnam intr-o forma speciala de prajituri (in care avem deja gaurile pentru crema de branza) sau intr-o tava intinsa de 22*32 cm (ne modelam singuri prajiturile daca nu avem forme speciale).

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-3

Cand s-au rumenit usor, dupa 20-25 minute, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-4

Daca nu avem aveasta forma din imaginea de mai sus, taiem dreptunghiuri pe care le vom scobi usor – realizam operatiunea doar dupa ce se raceste blatul.

Pregatim crema mixand untul si branza de capra pana obtinem o crema fin, omogena.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-5

Umplem un posh cu crema si umplem gaurile din blat si dam la rece pana pregatim toppingul.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-6

Pregatim jeleul de rosii astfel: dizolvam gelatina in 50 ml suc din rosiile pasate. Intre timp punem la fiert restul de rosii pasate cu zahar, oregano, sare, piper.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-7

Punem gelatina dizolvata in suc de rosii si fierbem aproximativ 1 minut si jumatate. Luam de pe foc si cu o lingurita acoperim in strat uniform crema de branza (facem acest lucru destul de repede pentru ca se va intari gelatina). Chiar daca ne va cadea putin pe langa, nu-i bai caci asteptam sa se intareasca si indepartam surplusul usor cu un cutit.

prajitura-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-rosii-sun-food

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Waw ce fain arata si gustul , sunt sugura ca este pe masura !Chiar cautam aperitive….
    Dar forma aia faina….unde ai gasit-o ?
    Te tzuc cu drag Cristina !

        1. Deci, am facut minunatiile astea dar fara jeleu ca am ramas fara timp. Ce altceva mai pot face in formele astea? Mai aveti vreo reteta pe blog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *