Paste cu dovlecei si lamaie

8 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Paste cu dovlecei si lamaie. Pastele Baneasa fara oua sunt perfecte pentru perioada postului sau pentru cei care au alergie la oua.

INGREDIENTE:

200 g spaghetti

2 dovlecei de marime medie

2 catei usturoi

1 ardei iute

1 lamaie

3 linguri ulei masline aromat

sare

piper proaspat macinat

patrunjel verde

optional: parmezan ras

PREPARARE:

Pastele Baneasa fara oua sunt perfecte pentru perioada postului sau pentru cei care au alergie la oua.

spaghetti-cu-dovlecei-i

Calim in ulei fasii de ardei iute si cateii de usturoi taiati pe jumatate pana acestia incep sa devina aurii, apoi le scoatem din tigaie.

spaghetti-cu-dovlecei-1

Spalam foarte bine dovleceii si ii taiem pentru inceput felii subtiri pe lungime, apoi fasii subtiri.

spaghetti-cu-dovlecei-2

Calim dovleceii in uleiul aromat.

spaghetti-cu-dovlecei-d-t

In momentul in care dovleceii s-au calit, luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie, sare si piper.

spaghetti-OR0A2112

Scurgem pastele fierte al-dente si le punem peste dovlecei. Amestecam usor pana la omogenizare.

spaghetti-cu-dovlecei-f

Presaram patrunjel verde si parmezan ras (daca nu tinem post) si putem manca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *