Rulada de pui cu spanac si prosciutto

28 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Rulada de pui cu spanac si prosciutto. Taiem pieptul de pui astfel incat sa obtinem o bucata intinsa. Il batem putin pentru a-l fragezi, apoi il condimentam cu sare, piper si putin cimbru.

O rulada de pui este perfecta oricand: pe post de aperitiv, dar si ca fel principal de mancare, la o masa in familie daar si la una festiva. Si daca a mancat-o cu pofta chiar si prietenul baiatului meu  (acesta nu iubeste deloc spanacul), inseamna ca este mai mult decat apetisanta! 😉

INGREDIENTE:

1 piept de pui mare

1 cana cascaval ras

1 mana frunze proaspete spanac

4 felii prosciutto

sare

piper

cimbru

boia dulce de ardei

ulei

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui astfel incat sa obtinem o bucata intinsa. Il batem putin pentru a-l fragezi, apoi il condimentam cu sare, piper si putin cimbru.

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto-1

Presaram putin cascaval.

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto-2

Aranjam frunzele de spanac, apoi presaram iar cascaval ras.

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto-3

Punem feliile de prosciutto si terminam cu cascaval ras. Rulam pieptul de pui pe lungime si il strangem, cu o sfoara alimentara, cu scobitori sau orice aveti la indemana. Strangem bine capetele si rulada pentru ca sa nu iasa cascavalul topit.

Invelim rulada in folie de staniol si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute.

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto-5

Dupa acest interval desfacem folia, punem peste rulada cateva linguri ulei, boia dulce de ardei si continuam sa coacem inca 20-30 minute, pana se rumeneste usor.

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto-6

O mancam imediat!

rulada-de-pui-cu-spanac-si-prosciutto

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *