Pastarnac copt cu rozmarin

17 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Pastarnac copt cu rozmarin.

Cu aceasta reteta de pastarnac copt cu rozmarin, in sos de soia si miere de albine, am putea sa ii facem si pe copii sa iubeasca mancarea sanatoasa. Pastarnacul aromat in sos putin dulce este acel lucru ce se „topeste” aproape instantaneu dupa ce il punem pe masa!

Una din cele mai nutritive legume, cu multe vitamine si minerale, are un gust usor dulce, aromat, folosit de cele mai multe ori in supe, poate fi intalnit si in salate, sucuri sau la cuptor simplu sau combinatie cu alte radacinoase.

INGREDIENTE:

5 radacini pastarnac medii (sa fie radacini tinere)

1 crenguta rozmarin

2 linguri ulei masline

sare

piper

1 lingurita miere de albine

1 lingura ulei masline

1 lingurita sos de soia

PREPARARE:

Curatam pastarnacul de coaja si il taiem pe lungine in sferuri sau jumatate (in functie de grosimea radacinii). Spalam o crenguta de rozmarin, rupem frunzele si le presarm peste pastarnac. Asezonam cu sare, piper si stropim cu o lingura ulei.

pastarnac-copt-1

Coacem timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Dupa acest interval scoatem vasul din cuptor si turnam peste legume un sos obtinut prin amestecarea mierii de albine cu restul de ulei si sos de soia. Lasam inca 5 minute apoi scoatem din cuptor.

pastarnac-copt-2

Dupa ce se raceste putin putem manca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce frumos arata!
    E tare, crocant dupa 25 de minute la cuptor?..eu am patit sa fie nefacut si dupa 45 de minute copt si cu alt legume 🙁

    1. Nu este tare si crocant! Este tare si in acelasi timp moale. Dar trebuie sa tai fasii subtiri, ca in poza pentru a obtine ceea ce trebuie, iar pastarnacul sa nu fie radacina foarte groasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *