Taitei de orez cu pui si legume

12 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Taitei de orez cu pui si legume. Taitei de orez cu pui si legume – reteta simpla si usor de pregatit, inspirata de bucataria asiatica.

Taitei de orez cu pui si legume – reteta simpla si usor de pregatit, inspirata de bucataria asiatica.

Chiar si in retetele pregatite in stil chinezesc se pot folosi ciuperci conservate, iar eu le-am ales pe cele pastrate in mod sanatos de catre Sun Food.

Sunt conservele mele preferate de ciuperci si va spun sincer ca nu imi lipsesc din casa.

Cred ca sunt foarte potrivite si pentru aceasta reteta, caci se gasesc foarte greu ciupercile „urechi de lemn” si nu toata lumea ar sti cum sa le integreze in reteta.

Chiar si in restaurantele chinezesti am mancat preparate in care ciupercile erau cele din conserva, nu proaspete.

Taiteii din orez nu necesita gatire. Trebuie doar sa se hidrateze in apa fierbinte.

Dar, pentru a pregati o reteta asiatica aveti nevoie de un wok, nu o tigaie.

Folositi ulei de porumb sau ulei de floarea soarelui, caci nu este indicat uleiul de masline.

Mai multe retete din bucataria chinezeasca gasesti daca apesi aici. 

O alta reteta de taiteti chinez

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru taiteti de orez cu pui si legume:

INGREDIENTE:

350 g taietei de orez

3 linguri ulei de porumb

250 g piept de pui

2 buc ceapa verde

1/2 ardei gras rosu – mic

1/2 ardei gras verde sau galben

1 morcov foarte mic

1 borcan ciuperci feliate

1/2 lingurita ghimbir ras

2 catei usturoi pisati

3 linguri sos de soia

sare

piper

PREPARARE:

Preparea retetei de taiteti de orez cu pui si legume este foarte rapida, asa ca este bine sa ai toate ingredientele la indemana.

Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat.

Morcovii si ardeii i-am taiat fasii subtiri, apoi am scurs ciupercile. Am pus apa la fiert pentru taiteii de orez.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-sun-food-i

Am taiat pieptul de pui in cuburi de marime potrivita, apoi am invins uleiul in wok.

Am pus bucatile de pipet de pui in uleiul incins si le-am calit uniform pana s-au rumenit usor. Le-am scos din wok si le-am lasat pe o farfurie.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-1

Am pus taiteii pentru 4-5 minute in apa fierbinte.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-2

Am pus legumele in wok-ul in care am prajit carnea impreuna cu ciupercile si le-am calit 2-3 minute.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-3

Am adaugat usturoiul dat prin presa si ghimbirul ras si am continuat sa cales in jur de 1 minut, amestecand continuu.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-4

Am pus taiteii si carnea in wok, am amestecat si am mai tinut pe foc in jur de 3 minute,  avand grija sa amestec din cand in cand.

Am asezonat cu sos de soia, sare si piper.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-5

Atat de simplu si atat de gustos!

Cred ca daca veti incerca reteta o veti reface foarte des.

Ma gandesc ca poate fi o idee buna atat pentru pranz cat si pentru cina.

taitei-de-orez-cu-pui-si-legume-sun-food-f

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Dupa ce dati pe “subscribe”/ “abonare” apasati clopotelul ca sa fiti informati cand postez ceva nou.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. dar cu sosul de soia ce facem , ca nu scrie ? taiteii cred ca trebuie spus ca se pun scursi de apa , in wok , ca altfel iese o zeama lunga ! si mai e ceva ; totul se face la foc iutre , rep ede ca sa nu iasa o fiertura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *