RETETE RECENTE

PASTE CU TON SI PESTO DE BROCCOLI

noiembrie 4, 2014 | CATEGORIA

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton

Pastele cu ton si pesto de broccoli sunt nu doar ceva rapid de pregatit pentru cina, dar reprezinta si sursa de energie dupa o zi lunga in care ajungi „stors” de la servici. Ce iti poti dori mai mult decat o masa rapida si gustoasa? In  maxim 20 minute te poti aseza la masa… 😉

INGREDIENTE:

(Pentru 2 portii)

200 g paste tip farfale

4 linguri parmezan ras

170 g ton bucati – in ulei sau in suc propriu

2 linguri masline (kalamata si masline verzi)

Pentru pesto de broccoli:

120 g broccoli

2 linguri muguri de pin

2 linguri suc lamaie

putina coaja rasa lamaie

2 linguri parmezan ras

50 ml ulei de masline (poate fi picant)

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Punem la fiert buchetelele de broccoli in apa cu sare, moment in care punem la fiert si apa cu sare pentru paste.

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton-1

Broccoli il fierbem doar 3 minute, apoi il scurgem si il punem impreuna cu uleiul, sucul de lamaie, 2 linguri parmezan, muguri de pin, coaja rasa de lamaie (cat prindem intre 2 degete), sare si piper intr-un mixer sau in robot si mixam pana obtinem o crema fina.

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton-2

Pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi le amestecam usor cu pesto.

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton-3

Adaugam tonul, maslinele si 2 linguri parmezan ras si omogenizam compozitia.

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton-4

Punem paste in farfurii si decoram cu restul de parmezan, apoi putem manca.

paste-cu-pesto-de-broccoli-si-ton-0

Pofta buna!

Comentarii

  • mmm… se poate pesto din broccoli? dar la asa meniu, merg niste paste mai bune

    • diva in bucatarie

      se poate face pesto din broccoli! Iar pastele acestea sunt perfecte!

  • Noua ne place broccoli si vrem sa-l gatim in toate felurile posibile. Reteta asta e perfecta, multumesc 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Mirela Carmen Tomescu

    Elegant, sanatos, gustos !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Maria

    Arata super! Daca folosesc pesto de busuioc in locul celui de broccoli, ar fi prea ciudat in combinatie cu tonul?

Dă-i un răspuns lui Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *