Prajitura de ciocolata cu pere

24 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura de ciocolata cu pere. Prajitura de ciocolata cu peere, pufoasa si gustoasa. Prajitura de ciocolata cu pere reteta simpla. Prajitura cu pere si ciocolata.

Prajitura de ciocolata cu peere, pufoasa si gustoasa. Prajitura de ciocolata cu pere reteta simpla. Prajitura cu pere si ciocolata.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere

Prajitura de ciocolata cu pere este perfecta pentru o zi de toamna.  Este una din cele mai bune prajituri cu ciocolata si pere pe care le-am facut pana acum.

Este pufoasa, delicioasa, cu gust intens de ciocolata, iar bucatile de fructe din prajitura aduc umiditate si textura placuta.

Azi mi-am propus sa fac o experienta inedita si am combinat faina alba cu faina neagra ecologica.

Sper sa nu sune a lauda, dar chiar am avut cea mai buna idee si pot spune ca am facut o prajitura mega delicioasa.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-0

Prajitura de ciocolata cu pere este deliciul pe care vi-l propun si voua. Sunt convinsa ca veti fi incantati de aceasta experienta si veti incerca reteta cand veti avea cateva pere in plus in cosul cu fructe.

Eu ma hotarasc greu sa folosesc perele in deserturi. Reusesc sa mananc 3-4 pere intr-o ora, caci imi plac foarte mult, asa ca nu mai apuc sa le gatesc.

Aceasta prajitura cu ciocolata si pere este un fel de negresa pufoasa. Nu este brownie (negresa americanilor), caci in aceea nu prea se pune praf de copt si se foloseste doar ciocolata neagra.

Din acest motiv, pentru a nu crea confuzie in randul celor care imi citesc retetele, am pastrat un titlu care ilustreaza perfect reteta: prajitura cu ciocolata si pere. Am folosit ciocolata neagra si ciocolata cu lapte pentru a fi si pe placul copiilor.

Toate retetele mele de negrese/ brownie le gasiti in aceasta postare. Pe blog gasiti inca o reteta de prajitura cu pere, ciocolata si nuci aici si o negresa de post cu pere in acest link.

Prajitura de ciocolata cu pere se face foarte usor. Orice incepator in bucatarie o poate pregati, cu efort minim. Si, iese cu siguranta!

Alte retete cu pere pregatite de mine:

Pentru prajitura de ciocolata cu pere va las etapele de preparare prezentate pas cu pas, in poze.

Prajitura de ciocolata cu pere

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu ciocolata si pere:

Ingrediente prajitura de ciocolata cu pere:

Pentru blat:

140 g ciocolata neagra

100 g ciocolata cu lapte

120 g zahar

1 plic zahar vanilat

100 g faina alba

80 g faina de grau neagra ecologica  – puteti folosi si faina integrala sau daca nu aveti folositi tot faina alba

1 plic praf de copt

60 g unt

2 linguri cafea tare

1 fiola esenta rom

4 oua – separam albusul de galbenus

3 pere mici-medii

Pentru topping:

100 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

50 ml frisca lichida

Cum se face prajitura de ciocolata cu pere:

Iata si cele 2 tipuri de faina testate:

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-i

Topim la baine marie untul cu 100 g ciocolata neagra si 100 g ciocolata cu lapte si 50 g zahar.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-2

Cand s-au topit adaugam mixand rapid galbenusurile.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-3

Adaugam cele 2 tipuri de faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, amestecand pana la omogenizare.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-4

Batem albusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat pana devin o spuma foarte tare.

Incorporam jumatate din cantitatea de albusuri in cea de ciocolata amestecand usor, astfel incat sa fluidizam compozitia. Adaugam restul de albusuri si amestecam foarte usor de jos in sus.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-5

Adaugam 2 pere tocate cuburi de marime potrivita tavalite prin faina si restul de ciocolata neagra tocata la cutit.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-6

Amestecam usor, apoi turnam aluatul intr-o tava cu pereti detasabili tapetata pe pereti cu ulei si faina, iar fundul acesteia cu hartie de copt.

Putem sa mai punem inca o para taiata felii subtiri (ce vor fi date prin faina).

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-7

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata pentru topping la baine-marie, apoi o amestecam cu frisca si o turnam peste prajitura. Cand se intareste putem taia felii si servi.

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-8

Pofta buna!

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-0

Multumesc, Ana Simion pentru ca ai incercat reteta aceasta <3

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Minunată! Am făcut-o de Crăciun, si o fac din nou acum! Prima data mi-a ieșit perfectă! Am adăugat la topping, alune si nuci tăiate la cuțit, pe care le-am presărat pe deasupra.

  2. Buna, vroiam sa te întreb dacă pun cafea sau ness. Granulația de cafea nu se va simți in prajitura?
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *