Chec banatean

21 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Chec banatean. Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar  si 4 galbenusuri pana se devin o crema.

Reteta reprezinta o adaptare dupa Radu Anton Roman (Chec ca-n Banat din „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”). Daca aveti pofta de ceva dulce, atunci nu ezitati si notati ce aveti de facut pentru ca se pregateste usor si ne rasfatam apoi cu o felie de chec, o ceasca de cafea si o carte buna!

INGREDIENTE:

150 g unt

150 g zahar

4 oua

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la 1/2 lamaie

50 g stafide

1 fiola esenta de rom

25 g nuca macinata + 20 g nuca tocata mare

1 plic praf de copt

350 g faina

PREPARARE:

Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar  si 4 galbenusuri pana se devin o crema.

chec-banatean-1

Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, romul si stafidele si omogenizam compozitia.

chec-banatean-2

Incorporam pe rand nuca macinata si albusul batut spuma tare cu restul de zahar.

chec-banatean-3

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam.

chec-banatean-4

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi putem felia.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *