Spaghetti cu sos de ceapa, parmezan si rucola

16 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Spaghetti cu sos de ceapa, parmezan si rucola. Aceasta reteta m-a fascinat inca din momentul in care am vazut-o. Pastele fierte in sos sunt mai mult decat perfecte, asa ca va recomand sa incercati.

Aceasta reteta m-a fascinat inca din momentul in care am vazut-o. Pastele fierte in sos sunt mai mult decat perfecte, asa ca va recomand sa incercati.

INGREDIENTE:

400 g Spaghetti Baneasa

3 cepe mari (800 g)

2-3 linguri ulei

1 cub mare unt

sare

piper proaspat macinat

2-3 crengute cimbru

500 ml supa pui

50 ml vin alb

300-350 ml apa

1 cana parmezan ras + 4 lingurite pentru decor

2 maini rucola

PREPARARE:

Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de o tigaie adanca cu un diamtru foarte mare (30-32 cm), astfel incat sa putem pune spaghetele intregi.

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-i

Tocam ceapa pestisori, apoi o punem in uleiul incins cu un cub maricel de unt si o calim cu capac in jur de 4 minute.

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-1

Dupa aceste interval adaugam sare, piper proaspat macinat si fruzele de cimbru si amestecam.

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-2

Dupa alte 4 minute de calit cu capacul pus adaugam supa de pui, vinul, apa si spaghetti.  Fierbem la foc mic-mediu pana lichidul este absorbit de paste.

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-4

Luam de pe foc si adaugam parmezanul ras. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Lasam 2 minute sa se raceasca, adaugam rucola, amestecam si gata!

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-5

Putem manca, adaugand pentru decor parmezan ras.

spaghetti-cu-sos-de-ceapa,-parmezan-si-rucola-6

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Chiar bune! Nu stiu de unde v-a venit ideea asta, dar ceapa s-a topit si a fost o mancare tare buna. Sotul nu a vrut verdeata in farfurie, dar a mai cerut o portie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *