Tarta de smochine cu crema de migdale

28 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Tarta de smochine cu crema de migdale. Tarta de smochine cu crema de migdale – tarta cu crema frangipane si smochine proaspete

Tarta de smochine cu crema de migdale – tarta cu crema frangipane si smochine proaspete

Frangipane este crema de migdale folosita pentru tarte cu fructe, o crema ce are nevoie de coacere. In crema de frangipane se foloseste faina de migdale (sau migdale macinate) si oua crude.

Crema de frangipane are la baza crema de vanilie, asa ca in tarta aceasta am folosit doar o simpla crema de migdale. Daca aveti timp sa pregatiti crema de vanilie si sa o amestecati ci migdale macinate, atunci veti avea o delicioasa tarta de smochine cu crema frangipane.

Tarta aceasta este delicioasa si se pregateste usor si rapid. Am vrut sa profit de faptul ca cineva care ma iubeste stie ce imi place si imi cumpara smochine proaspete dulci si carnoase.

Din pacate sotul meu a luat si cateva foarte coapte, asa ca nu am vrut sa le pierd si le-am pus in aceasta tarta, fara sa banuiesc ca le cumparase special pentru el.

Dar, nu a fost motiv de suparare. S-a bucurat tare si de aceasta tarta de smochine cu crema de migdale.

Toamna ne-a batut la usa, apoi s-a instalat comod.

Chiar daca acum cateva zile afara ploua si meteorologii ne anuntau cod galben de ploi, eu mi-am facut ziua frumoasa cu o tarta de smochine cu crema de migdale.

Azi am recidivat! Si ai mei s-au bucurat, chiar spuneau ca este prea buna si ar fi fost pacat sa nu profitam de prosmetimea smochinelor.

Nu am stat sa fac aluat de foeitaj. Aveam in casa cumparat din supermarket. Am mereu in congelator o punga de foietaj, caci nu se stie niciodata cine suna si spune ca trece pe la noi.

Ma bucur ca avem prieteni multi iar casa noastra este plina mereu. O sa le fac si lor o tarta de smochine cu crema de migdale pentru ca prietenii mei sunt rasfatati de mine cu tot felul de bunatati.

Acest lucru se intampla si pentru ca am cei mai frumosi prieteni din lume, oameni care ne sunt alaturi si la bine si la rau. Noi la nunta nu am invitat rude si obligatii. Doar prietenii, parintii si fratii.

Si am avut o nunta mare!

Revenind la tarta de smochine cu crema de migdale (cunoscuta drept crema frangipane) vreau sa va rog sa ii faceti loc in meniul vostru. Pentru ca este delicioasa si se face usor, cu efort minim.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-5

Daca va plac smochinele puteti incerca o delicioasa dulceata de smochine intregi, briose cu smochine, smochine cu ricotta sau prosciutto, dar le-am folosit si intr-o reteta extraordinar de gustoasa de clatite austriece.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pntru tarta de smochine cu crema de migdale:

Ingrediente tarta de smochine cu crema de migdale:

(pentru o forma 35*11 cm)

2-3 smochine mari

1 foaie aluat foietaj

150 g midale (fara coaja) macinate

75 g zahar pudra

50 g unt

2 oua

1 lingurita coaja rasa de portocale

1/4 lingurita esenta de rom.

Mod de preparare tarta de smochine cu crema de migdale:

Mixam untul cu zaharul pudra, apoi adaugam ouale.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-1

Incorporam migdalele macinate, apoi coaja rasa de portocale si esenta de rom.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-2

Intindem aluatul de foietaj, il punem in tava si taiem marginile, apoi intepam aluatul cu o furculita cat de des putem, astfel incat acesta sa nu creasca neuniform. Turnam crema peste aluat.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-3

Taiem smochinele felii si le asezam peste crema.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-4

Coacem tarta timp de 35 minute in cuptorul preincalzit la 200°C, apoi o scoatem si o lasam sa raceasca pe un gratar.

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale-5

Sa aveti o toamna frumoasa!

tarta-cu-smochine-si-crema-de-migdale

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *