Cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele

6 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele. Cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele este deliciul perfect de vara, reteteta simpla si usor de pregatit de desert cu branza si fructe.

Cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele este deliciul perfect de vara, reteteta simpla si usor de pregatit de desert cu branza si fructe.

Un cheesecake fara coacere cu fructe de padure este de nerefuzat! Are un gust dulce-acrisor, proaspat si racoritor. Parerea mea este un cheesecake fara coacere este mai delicios decat cel copt si castiga inca un punct si prin faptul ca se face foarte usor.

Crusta acestui cheesecake este realizata din biscuiti digestivi. Doar acestia pot fi folositi pentru ca sunt singurii care pot absorbi untul si se vor comporta extraordinar de bine daca reusiti sa gasiti proportia corecta de biscuiti-unt.  veti sti ca aveti ceea ce va trebuie daca strangeti biscuitii amestecati cu unt in masa si acestia raman un bulgaras. Cand puneti biscuitii in tava ii apasati usor ca sa se lipeasca intre ei. Daca apasati prea tare se transforma intr-o masa greu de taiat. dar daca nu apasati corect baza se va risipi cand taiati cheesecake-ul. Untul pe care il folositi trebuie sa fie bun si gras (minim 80%).

Crema de branza pentru reteta de cheesecake poate fi realizata cu diverse tipuri de creme de branza, in functie de ce va place. In general folosesc Ricotta, Mascarpone sau Philadelphia si imi place sa le combin.

Dar, pe cat de simplu pare, pe atat de important este sa tineti cont de cateva sfaturi: nu mixati crema de branza excesiv. Nici macar dupa ce adaugati gelatina topita.

Timpul de asteptare este important sa fie de minim 6 ore pana la 12 ore.

Folositi smantana pentru frisca cu grasime de 30%. O tineti in frigider pana la momentul in care incepeti sa o mixati.

Daca vrei sa ai o textura fina, catifelata nu mixa cand adaugi frisca in crema de branza. Mixarea indelungata ii schimba textura si devine untoasa.

Cu acest cheesecake cu fructe de padure si bezele imi iau ramas bun de la vara, de la zilele lungi si calde, incercand sa ma pregatesc pentru retetele de toamna-iarna cu tot ce au mai bun de oferit.

Toata vara am pregatit deserturi fara coacere. Atat retete de cheesecake (toata colectia o gasiti in acest link), cat si prajituri, torturi sau deserturi la pahar. Toate retetele de desert fara coacere le gasiti in acest link.

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-felie

Sper ca il veti incerca si voi, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cCheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele:

Ingrediente cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele:

(pentru un tort cu diametrul de 18 cm)

Pentru blat:

200 g biscuiti digestivi

80 g unt 82%grasime

Pentru crema:

500 g ricotta

250 g mascarpone

200 ml smantana grasa pentru frisca

1/2 lingurita esenta de vanilie

120 g zahar pudra

18 g gelatina pudra

300 g fructe de padure

4-5 bezele mari

 

Mod de preparare cheesecake fara coacere cu fructe de padure si bezele:

Biscuitii pasati sau macinati i-am amestecat cu unt,  i-am frecat in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi i-am pus intr-o forma cu pereti detasabili. Am apasat usor cu fundul unui pahar, astfel incat acestia sa se lipeasca si sa obtin o baza omogena. Nu am apasat foarte tare, dar nici nu i-am mangaiat. Au nevoie de putina fermitate pentru a deveni o masa stabila, usor de taiat.

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-1

Am ruspt bezelele in cuburi cu mana.

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-3

Am pus peste biscuiti o parte din fructele de padure apoi am presart bucatele de bezele (am pastrat cateva si pentru decor).

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-4

Pentru a realiza crema de branza am amestecat branzeturile cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Am mixat smantana pentru frisca rece pana s-a intarit, apoi am pus-o peste branzeturi si am amestecat cu o spatula.

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-2

Am hidratat gelatina cu 50 ml smantana pentru frisca apoi am pus-o la bain-marie pana s-a dizolvat. Am adaugat 3 linguri crema de branza peste gelatina, am amestecat rapid ca sa se dizolcve si aceasta, apoi am turnat-o peste restul de crema si am mixat la viteza mare in jur de 15-20 secunde. Doar cat sa omogenizez compozitia.

Am turnat jumatate din crema peste fructele din forma, am presarat inca un rand de fructe apoi am turnat restul de crema de branza.

cheesecake-cu-fructe-de-padure-si-bezea-5

Am decorat cu fructe de padure si bezele.

Acest cheesecake cu fructe de padure si bezele trebuie sa stea in frigider, asa ca l-am lasat in jur de 8 ore, dar poate sta si peste noapte.

Optional, puteti fixa fructele din decor cu gelatina transparenta.

Cheesecake-ul cu fructe de padure si bezele este senzational. Este perfect pentru vara!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cei 50 ml de santana pentru frisca sunt separati de cei 200?
    Iar cele 3 linguri de crema de branza pentru gelatina la fel?

    1. NU. din acea cantitate, iar crema de branza este cea pe care o ai deja amestecata. este important sa se topeasca impreuna cu gelatina. O cantitate mai mare de lichid inseamna distribuirea ei uniforma si omogenizarea se face mai usor.

  2. Daca am fructe de padure congelate, cum ar trebui sa fac? Sa le las sa se dezghete si sa se scurga si apoi sa le pun sau ar merge sa le pun inghetate? Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *