Crochete de cartofi cu dovlecei si ciuperci

25 august 2014Diva in Bucatarie

Crochete de cartofi cu dovlecei si ciuperci. Luam o lingura din compozitie, o dam prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmet, avand grija sa dam forma dorita crochetelor.

Crochetele acestea sunt perfecte pentru o gustare sau chiar pentru cina, fapt pentru care am ales sa le pregatesc cu ciupercile de Sun Food deoarece conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari. Pentru familia mea aleg sa gatesc cu ingrediente santoase, de calitate, asa ca Sun Food Fructe si legume se potrivesc cerintelor mele.

INGREDIENTE:

350 g cartofi – fierti in coaja

2 dovlecei mici-medii

2 borcane ciuperci taiate 280 g de la Sun Food

1 galbenus

100 g cascaval ras

3 linguri parmezan ras fin

50 g faina

1 lingura gris

1 catel usturoi

patrunjel verde

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

Pentru topping:

faina

3 oua

pesmet

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Curatam de coaja cartofii fierti, apoi ii radem.

crochete-de-cartofi,-dovlecei-si-ciuperci-1

Tocam ciupercile si radem dovlecelul.

crochete-de-cartofi,-dovlecei-si-ciuperci-2-sun food

Calim in 2 linguri ulei un catel usturoi taiat pe jumatate pana devine auriu, apoi il scoatem si il aruncam. In acest ulei aromat calim dovleceii rasi si storsi bine in mana (lichidul poate strica consistenta finala), apoi adaugam cartofii si ciupercile si le calim putin impreuna. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam un galbenus batut, cascavalul ras, parmezanul, patrunjelul tocat, sare, piper, nucsoara, apoi amestecam pana se 0mogenizeaza compozitia.

crochete-de-cartofi,-dovlecei-si-ciuperci-3

Incorporam faina si grisul si amestecam.

crochete-de-cartofi,-dovlecei-si-ciuperci-4

Luam o lingura din compozitie, o dam prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmet, avand grija sa dam forma dorita crochetelor.

crochete-de-cartofi,-dovlecei-si-ciuperci-5

Le prajim in ulei incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Le scoatem cu o lingura cu gauri (spumiera) si le punem pe servete de hartie ce vor absorbi surplusul de ulei. Le servim imediat, pentru ca sunt pur si simplu irezistibile.

crochete-de-cartofi-cu-ciuperci-si-dovlecel-sun-food

Va urez spor la pregatit si pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu merita incercat!murdaresti si jumate de bucatarie ia si mult timp iar finalul este unul gretos ce nu isi merita efortul!reteta suna bine si creaza tentatie dar nu e buna de nimic!!

    1. Mai incearca o data inainte sa dai o nota asa proasta. Vor iesi sigur. Eu ieri am facut „doglutzi” . Ceva f asemanator. Au iesit excelenti. Si multi. Singura diferenta: compozitia o invelesti in piure si prajesti in ulei. Deliciosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *