Clatite cu ananas caramelizat si rom

18 august 2014Diva in Bucatarie

Clatite cu ananas caramelizat si rom. Cand siropul da semne de ingrosare vom adauga 3 linguri de rom si 4 linguri din compotul in care a stat ananasul. Mai lasam pe foc un minut.

O portie de clatite cu ananas caramelizat si putin rom sunt desertul perfect. Pentru acest desert am folosit ananas bucati de la Sun Food, conserve care nu-mi lipsesc din camara pentru ca este 100% natural.

INGREDIENTE:

1 ou

400 ml lapte

1 praf de sare

2 linguri apa minerala

faina

ulei pentru preparare clatitele

1 conserva ananas bucati 565 g

5 linguri varfuite cu zahar

3 linguri rom

PREPARARE:

Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.  Punem aluat in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, cu ajutorul unui polonic, avand grija sa acoperim uniform suprafata tigaii. Le rumenim usor pe ambele parti.

clatite-cu-ananas-in-rom-1

Dupa ce pregatim clatitele le lasam sa se raceasca.  In acest timp pregatim ananasul: punem ananasul cu 5 linguri  de zahar (putin varfuite) pe foc. Avem grija sa intoarcem ananasul pe ambele parti pentru a se rumeni usor.

clatite-cu-ananas-in-rom-2 sun food

Cand siropul da semne de ingrosare vom adauga 3 linguri de rom si 4 linguri din compotul in care a stat ananasul. Mai lasam pe foc un minut.

clatite-cu-ananas-in-rom-3 sun food

Aranjam clatitele pe farfurii apoi punem peste ele anansul caramelizat cu rom si putem manca.

clatite-cu-ananas-caramelizat-si-rom-0

Pur si simplu delicioase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E ispititor tare 🙂 Ananas proaspat mananc oricand si oricat, dar zilele astea am tot dat peste retete cu ananas, gem de ananas, ananas caramelizat… o sa fac si eu, ca sigur o sa-mi placa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *