Oua la capac in sos de rosii aromat – shakshuka
Oua la capac in sos de rosii aromat – shakshuka. frunze de busuioc (patrunjel) pentru servit – reteta originala are coriandru
Oua la capac in sos de rosii, cu condimente marocane, sunt perfecte pentru un mic dejun copios in care ne umplem de energie. Mie imi plac ouale mai tari, dar fiecare le va pregati dupa gust.
INGREDIENTE:
4 oua
20 g branza de capra
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
1 ceapa galbena medie
3 rosii medii-mari (bine coapte)
1 praf scortisoara
1 praf turmeric
1 praf chimion macinat
sare
piper
1 lingurita zahar brun
1 praf boia iute (optional)
2 linguri ulei
frunze de busuioc (patrunjel) pentru servit – reteta originala are coriandru
PREPARARE:
Taiem ceapa julien, apoi pe jumatate daca este o ceapa mare, iar ardeii fasii potrivite ca marime.
Calim ceapa si ardeii pret de aproximativ 4 minute – la foc mic.
Adaugam rosiile taiate felii groase, adaugam zaharul si restul condimentelor, punem capacul si lasam la foc mic in jur de 5 minute.
Cand sosul rosiilor incepe sa capete consistenta adaugam ouale intregi, presaram cateva cubulete de branza si punem capacul.
Daca sosul s-a ingrosat prea tare putem adauga foarte putina apa. Lasam pe foc, cu capacul pus, pana ouale capata consistenta dorita (mie imi plac putin mai tari).
Cand sunt gata luam de pe foc, punem in farfurii si presaram cateva frunze de busuioc tocate.
Pofta buna!
Reteta poate fi citita si pe Icook.to.
o idee fantastica pentru un mic dejun copios, energizant, potrivit pentru vacanta
De cand vreau sa fac si eu… Minunat arata!