Prajitura marmorata cu ricotta si visine

18 iulie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura marmorata cu ricotta si visine. Prajitura marmorata cu ricotta si visine a plecat de ideea unei negrese cu visine, apoi am descoperit o cutie de ricotta uitata in frigider ce avea sa expire curand.

Prajitura marmorata cu ricotta si visine diva

Prajitura marmorata cu ricotta si visine reteta negresa marmorata cu visinedesert simplu, rapid si usor de facut cu visine proaspete sau din compot. Un desert delicios de vara, perfect pentru a-i rasftata pe cei dragi cu ceva bun.

Prajitura marmorata cu ricotta si visine a plecat de ideea unei negrese cu visine, apoi am descoperit o cutie de ricotta uitata in frigider ce avea sa expire curand.

Nu imi place sa arunc mancarea, cu atat mai putin o branza asa delicata, potrivita pentru deserturi.

O cumparasem pentru a face clatite cu ricotta si visine prajite in tigaie, dar a fost atat de cald zilele acestea ca nu mi-a venit sa stau in fata aragazului sa fac clatite.

Pana la urma cred ca a avut un final mult mai reusit.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-0

Prajitura mamorata cu ricotta si visine este extrem de delicioasa. Si se face foarte usor. Eu am pregatit o cantitate mica, pentru a avea ce sa le ofer alor mei pe post de desert, dar puteti dubla cantitatile.

Prajitura pufoasa cu visine, marmorata cu ricotta poate fi pregatita si cu cirese, zmeura sau capsuni.

O alta negresa cu visine pregatita de mine si apreciata de cei care au incercat-o o descoperiti daca apasati aici. Prajitura asemanatoare, brownie cheesecake, gasiti daca apasati aici. 

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura marmorata cu ricotta si visine.

Ingrediente prajitura marmorata cu ricotta si visine:

(tava 20*20 cm)

Pentru baza prajiturii:

120 g visine fara samburi

90 g unt

120 g zahar

1 praf de sare

1 pachet zahar vanilat

2 oua (medii)

cateva picaturi esenta de rom

150 g faina

1/2 pachet praf copt

3 lingurite praf de cacao neagra

60 g iaurt grecesc

Pentru partea de branza ricotta

250 g ricotta

1 ou + 1 galbenus (oua de marime medie)

20 ml smantana lichida pentru frisca

1 lingura gris

1 lingura faina

75 g zahar

In plus:

1 lingura zahar pudra pentru tapetare

Mod de preparare prajitura marmorata cu ricotta si visine:

Pentru inceput am mixat untul cu zaharul, zaharul pudra, esenta de rom si un praf de sare pana devin o spuma cremoasa. Am adaugat ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare in parte.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-1

Am incorporat faina,  praful de copt si cacao, apoi  am pus iaurtul.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-2

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-3

In fuctie de marimea oualelor se adauga iaurt astfel incat sa rezulte o compozitie de consistenta medie (sa nu fie foarte lichida, nici foarte groasa).

Am amestecat branza ricotta cu zahar si 1ou plus un galbenus batute in prealabil.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-4

Am adaugat apoi grisul, faina, fsmantana pentru frisca si am amesteact pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat branza peste aluatul de brownie si am amestecamt cu lingura din loc in loc, de jos in sus, pentru a realiza efectul de marmorat. Am pus visinele peste branza si am copt apoi prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 minute.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-5

Cand a trecut testul cu scobitoarea am scos-o  si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am taiat-o in cuburi.

Se poate pudra cu zahar, dar nu cred ca este nevoie.

prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-visine-0-1

Va invit sa o incercati si voi.

Multumesc, Ioana Capa pentru poze!

prajitura marmoratat cu ricotta si visine

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am sa incerc aceasta reteta si eu, pt. ca mi se pare ca este f. buna, numai ca pt. familia mea ar trebui sa dublez reteta si asa am sa fac 🙂 multunmesc „Divei in Bucatarie” !

  2. Buna! Daca vreau sa o fac intr-o tava dubla, ar trebui sa dublez toate cantitatile? Mi-e sa nu o dau in bara, punand prea mult din ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *