Burgeri din naut cu ciuperci

14 iulie 2014Diva in Bucatarie

Burgeri din naut cu ciuperci. Calim ciupercile tocate marunt, apoi adaugam frunzele de ceapa tocate fin, usturoiul pisat, pasta de harissa si coaja de lamaie si continuam sa mai calim putin.

INGREDIENTE:

1 cutie naut 400 g

1 borcan ciuperci taiate 280 g

1 ceapa verde – doar frunzele

1 catel mare de usturoi

1/2 lingurita pasta harissa

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 linguri suc lamaie

1 lingura ulei

Pentru servit:

3-4 chifle

cateva frunze de salata (rucola si 'Lollo Rossa' )

2 rosii mari

1 ceapa rosie mare

3-4 lingurite maioneza vegana

PREPARARE:

Calim ciupercile tocate marunt, apoi adaugam frunzele de ceapa tocate fin, usturoiul pisat, pasta de harissa si coaja de lamaie si continuam sa mai calim putin.

burger-din-naut-cu-ciuperci-1

Cu ajutorul unui mixer , robot sau chiar cu o masina de tocat pasam nautul. Il amestecam cu ciupercile calite, adaugand suc de lamaie, sare si piper.

burger-din-naut-cu-ciuperci-2

Formam intre palme 3-4 chiftele (cu un diametru egal cu al chiflelor taiate) si le prajim in uleiul ramas in tigaie (sau intr-o tigaie tip gratar) timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Aranjam pe chifla taiata o frunza de salata, o felie de rosie, burgerul de naut cu ciuperci, pe care il vom unge usor cu o lingurita de maioneza, punem apoi frunzele de rucola, felia de ceapa rosie si capacul chiflei.

burger-din-naut-cu-ciuperci-sun-food

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *