Copilul meu adora somonul, asa ca incerc sa ii aduc langa acesta cele mai bune ingrediente. Castravetii si ardeiul iute sunt din micul meu solar, iar pentru ananas am ales conservele de la Sun Food pentru ca sunt 100% naturale, conserve pe care il folosesc cu mare incredere de cand le-am descoperit.
INGREDIENTE:
1 bucata mare file de somon
2 castraveti medii –lungi
1 ardei iute
1 cescuta frunze menta
sucul de la 1 lamaie
ulei de masline
sare de mare
PREPARARE:
Pregatim ingredientele la indemana pentru ca prepararea sa fie rapida.
Presaram sare de mare si stropim cu ulei gratarul pentru aragaz, apoi prajim somonul in jur de 5 minute pe fiecare parte.
In acest timp taiem bucatile de ananas in cuburi mici-medii, curatam castravetii de coaja si seminte, apoi ii taiem in cuburi de aceeasi marime cu cele de ananas si feliem ardeiul iute cat mai fin. Frecam menta tocata intr-in mojar cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si sucul de lamaie. Punem intr-un castron ananasul, castravetele, menta cu ulei si lamaie, ardeiul iute si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Luam somonul de pe gratar, il punem pe un platou si il decoram cu putina salsa.
Portionam si servim. Cand mancam putem sa mai adaugam salsa in farfurie, in functie de gusturi.
Pofta buna!
O reteta excelenta, intr-o prezentare pe masura !
Multumesc, Mirela!
Nu am vazut de ceva vreme poze atat de frumoase!
Multumesc! <3
Ce bunatate sanatoasa!
Multumesc!