Coronita cu mac

20 iunie 2014Diva in Bucatarie

Coronita cu mac. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam restul de martipan ras si galbenusul. Intindem aluatul in forma dreptunghiulara. Ungem cu mac, apoi rulam.

coronita-cu-mac-FELIE

O coronita cu mac! Premiantii scolari au azi pe cap coronite cu flori, iar eu am pentru voi aceasta coronita cu mac extraordinar de gustoasa. Daca va place sa pregatiti cozonac in casa trebuie sa incercati si reteta aceasta pentru ca veti fi cu siguranta incantati de rezultat.

INGREDIENTE:

600 g faina

150 ml lapte

100 g unt topit

25 g drojdie proaspata

180 g zahar

1 lingurita esentade vanilie

3 oua

1 praf sare

1 lingura suc de lamaie

coaja rasa de la o portocala

Pentru crema cu mac:

100 g martipan

120 ml lapte

80 g zahar

1 lingura de miere de albine

200 g seminte de mac

1 lingurita de unt

1 varf cutit de scortisoara

1 galbenus

Pentru decor:

un galbenus batut cu 2 linguri de lapte

2-3 linguri fulgi de migdale

PREPARARE:

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/4 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.

coronita-cu-mac-0

Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la portocala si amestecam. Batem si albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua peste faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de vanilie. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si racit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Presaram putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

coronita-cu-mac-1

Pregatim umplutura de mac punand la fiert 50 g martipan ras cu lapte, mac, zahar, miere de albine, unt, scortisoara. Fierbem amestecand cat de des putem pana devine o compozitie consistenta.

coronita-cu-mac-1-m

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam restul de martipan ras si galbenusul. Intindem aluatul in forma dreptunghiulara. Ungem cu mac, apoi rulam.

coronita-cu-mac-2

Il punem in tava tapetata cu hartie de copt, il taiem pe jumatate lasand un capat netaiat. Din acel loc incepem impletirea jumatatilor.

coronita-cu-mac-3

Presaram fulgi de migdale, apoi o coacem acoperita in primele 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. A avut nevoie de 50 minute pentru coacere.

Cand este gata o ungem cu galbenus batit cu lapte si mai lasm in cuptor 1 minut.

Lasam coronita cu mac sa se raceasca apoi o feliem si servim.

coronita-cu-mac-last

Delicioasa!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *