Grisine cu boia dulce si parmezan

12 iunie 2014Diva in Bucatarie

Grisine cu boia dulce si parmezan. Punem drojdia cu 2 linguri de lapte si putin zahar la dospit. Intre timp amestecam intr-un castron untul cu cele doua tipuri de faina.

Ne place sa rontaim ceva cand ne vedem cu prietenii la un pahar de bere sau stam in fata talevizorului, fapt pentru care alegem cateva grisine ce merg foarte bine langa o halba de bere.

INGREDIENTE:

(Pentru 30 buc.)

150 g faina alba

50 g faina de secara

1 lingurita sare

50 g unt

25 g parmezan ras

1 ou

6 linguri lapte

8 g drojdie proaspata

1/2 lingurita boia dulce

2 linguri seminte susan/mac

Optional:sare de mare

PREPARARE:

Punem drojdia cu 2 linguri de lapte si putin zahar la dospit. Intre timp amestecam intr-un castron untul cu cele doua tipuri de faina.

grisine-cu-boia-si-parmezan-1

Adaugam drojdia, restul de lapte batute cu ou – vom pastra 1 lingura si jumatate pentru a unge grisinele.

grisine-cu-boia-si-parmezan-02

Framtam putin aluatul, apoi adaugam sarea si boia dulce de ardei.

grisine-cu-boia-si-parmezan-3

Ultimul ingredient adaugat este parmezanul.

grisine-cu-boia-si-parmezan-4

Framantam bine aluatul. Trebuie sa fie neted si sa nu se lipeasca de maini. Il lasam 1 ora in loc cald sa creasca, apoi il intindem si taiem fasii pe care le rulam intre palme astfel sa semene cu un snur. Le punem intr-o tava tapetat cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte pastrat si presaram seminte de susan sau de mac. Daca ne plac mai sarate, atunci presaram si sare de mare  😉 .

grisine-cu-boia-si-parmezan-5

Le coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Le lasam sa se raceasca apoi le putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *