Degetele de peste crocante cu sos de usturoi si verdeturi

10 iunie 2014Diva in Bucatarie

Degetele de peste crocante cu sos de usturoi si verdeturi. Tavalim fiecare bucatica de peste prin faina, apoi le dam prin ouale batute si in final le tavalim prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperite. Le punem direct in tava.

„Degetele de peste” gatite in modul cel mai sanatos, fara prajeala, sunt perfecte pentru copii sau pentru cei care sunt la dieta. Si chiar daca nu suntem la regim le putem pregati pentru ca sunt tare gustoase.

INGREDIENTE:

500 g file de peste (biban)

2 oua

200 g faina

200 g pesmet

sare

piper proaspat macinat

Pentru sos:

3-4 catei usturoi

2 linguri ulei de masline

250 g smantana

sare

piper

frunze de busuioc si  fire de marar – in functie de gusturi

PREPARARE:

Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt. Taiem fileul de peste fasii sau cuburi, apoi le asezonam cu sare si piper.

degetele-de-peste-cu-sos-de-usturoi-si-verdeturi-1

Tavalim fiecare bucatica de peste prin faina, apoi le dam prin ouale batute si in final le tavalim prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperite. Le punem direct in tava.

degetele-de-peste-cu-sos-de-usturoi-si-verdeturi-2

Le lasam 6 minute, apoi le intoarcem pe cealalta parte si le mai lasam pana se rumenesc usor.

In acest timp pregatim sosul frecand usturoiul pisat cu sare, piper si ulei de masline, apoi adaugam smantana si verdeturile tocate.

Servim pestele imediat cand il scoatem din cuptor, insotit de legume si sos de ustoroi cu verdeturi.

degetele peste ab 0

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *