Tort „musuroi de cartita”

30 mai 2014Diva in Bucatarie

Tort „musuroi de cartita”. Turnam uleiul si apa rece si amestecam usor , apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Varianta mea pentru un tortul „musuroi de cartita” este ceea ce numesc eu un tort rapid si delicios, ce va incanta orice mamica ce doreste sa isi rasfete copilul cu un desert simpatic si gustos, iar pe cei mici ii va face sa vina repede cu farfuria golita pentru a mai cere inca o portie. 🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat:

4 oua

120 g faina

120 g zahar

2 linguri ulei

1 lingura apa rece

1 lingura praf copt

1 lingura cu varf cacao neagra

Pentru crema si umplutura:

2-3 banane

3 linguri suc lamaie

1 plic budinca de vanilie

4 foi de gelatina

4 linguri zahar pudra

250 ml frisca lichida

PREPARARE: 

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devine spuma tare ca pentru bezea, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand usor cu o spatula sau o lingura.

tort-musuroi-de-cartita-1

Turnam uleiul si apa rece si amestecam usor , apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt.

tort-musuroi-de-cartita-2

Turnam aluatul in tava si il coacem in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar. Cat timp se coace blatul pregatim crema. Punem foile de gelatina la inmuiat. Batem friusca cu o lingura zahar pudra pana devine tare,  avand grija sa nu devina ca o crema cu unt. Dizolvam budinca de vanilie in 100 ml lapte, apoi o amestecam cu restul de lapte si 3 linguri zahar pudra. O fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem consistenta obisnuita. O luam de pe foc si adaugam foile de gelatina scurse de apa si o lingurita de unt. Mixam repede pentru a se omogeniza compozitia. Cand budinca s-a racit incorporam frisca batuta.

tort-musuroi-de-cartita-4

Taiem un capac subtire din blat, apoi il scobim putin.

tort-musuroi-de-cartita-3

Curatam bananele de coaja, le taiem pe jumatate – pe lungime si pe latime, apoi le dam prin suc de lamaie amestecat cu 100-150 ml apa ( impiedicam inegrirerea bananelor), apoi le aranjam in scobitura blatului.

tort-musuroi-de-cartita-5

Acoperim cu crema, avand grija sa tuguiem cat putem (ca un mic con) aranjamentul acesteia. Acoperim crema cu blatul scobit si maruntit cat mai fin.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi putem servi.

tort-musuroi-de-cartita-0

Petrecere frumoasa!

Anna Gaspar l-a incercat si i-a iesit foarte bine. Multumesc, Anna!

TORT-MUSUROI-ANNA-GASPAR

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Superba reteta! Tare-mi placea poza de pe cutiile cu „musuroi de cartita” din supermarket, dar niciodata nu m-au tentat sa le cumpar macar sa vad despre ce e vorba. De-acum incolo nici atat, ca nu cred ca poate fi ceva mai bun decat prajitura asta! Ca sa nu mai zic ca pozele tale sunt mult mai frumoase decat cele de pe cutie 🙂

  2. Buna! banuiesc ca la ingrediente ar trebui sa fie trecut si aproximativ 500ml lapte, deoarece pentru budinca de vanilie aceasta a fi cantitatea…
    Reteta cred ca este delicioasa..
    Felicitari!

  3. Buna! Vreau sa incerc reteta cat mai curand, dar inainte de asta vreau sa stiu cat lapte se foloseste pt crema. Budinca de vanilie se face ca pe plic?

  4. Buna, vreau sa incerc prajitura dar am observat ca apare de 2 ori 4 foi de gelatina, 8 in total. 4 am inteles ca se adauga in budinca, dar celelalte 4? multumesc

      1. Buna, am facut- o si mi-a iesit f bine, am avut o tava cu un diametru mai mare ceea ce a fost ok, astfel stratul de crema nu a fost asa inalt. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *