Cartofi duchess

27 mai 2014Diva in Bucatarie

Cartofi duchess. Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.

cartofi-duchess-b

Cartofi duchess sunt acea garnitura eleganta pe care o putem servi langa friptura pentru a ne impresiona musafirii ( garantat nici soacra nu mai are nimic de comentat –  nu-i ramane decat sa ne laude 😉 ).

INGREDIENTE:

500 gcartofi

2 linguri unt

2 galbenusuri de ou

1 varf de cutit nucsoara,

 sare

piper

PREPARARE:

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si fierbem in apa cu sare. Cand s-au fiert ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii amestecam cu galbenusuri, unt, sare, piper si nucsoara.

CARTOFI-DUCHESS-1

Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.

CARTOFI-DUCHESS-2

Coacem rozetele de cartofi in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (pana devin aurii).

Le servim imediat.

CARTOFI-DUCHESS-0

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna! Daca nu am nucsoara si vreau ca sa-i servesc ca garnitura pt o ceafa de porc la cuptoe,cu ce o pot inlocui? Ms si felicitari pt tot! :* ai multe retete ieftine si gustoase 😀

  2. Buna,
    Retele tale sunt absolut superbe. Luna acesta si luna trecuta am avut ziua fiicei mele de 2 anisori si a sotului meu, am facut un meniu cu retele de la tine, a iesit totul super si chiar am fost foarte apreciata pentru reusita.
    Au fost foarte gustoase si modul de prezentare a fost pe masura. Felicitari pentru site si retete, un MARE BRAVOOOOO! Iti multumesc, cu drag Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *