Cheesecake cu caramel

11 mai 2014Diva in Bucatarie

Cheesecake cu caramel. Punem 10 g gelatina la inmuiat intr-un bol si restul in alt bol. Amestecam ricotta si mascarpone cu zahar pudra, apoi adaugam 100 ml frisca lichida si continuam sa mixam.

Cheesecake cu caramel este unul din acele retete de cheesecake de care nu te poti satura cu o singura felie. As spune ca la cat de usor se pregateste cu siguranta va trece pe lista torturilor preferate, asa ca va recomand sa salvati reteta!

cheesecake-cu-caramel-0cheesecake-cu-caramel-felie-0

 

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20cm)

Pentru blat:

250 g biscuiti digestivi

50 g unt

 Pentru crema:

650 g crema de branza (250 g ricotta+400 g mascarpone)

150 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra vanilat

13 g gelatina foi

100 g caramele cu lapte moi

150 g lapte condensat

 

PREPARARE:

 

Pregatim blatul amestecand biscuitii macinati cu untul topit. Ii punem in forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Apasam cu pahar pentru ca acestia sa realizeze o masa compacta ce nu se rupe cand taiem tortul, apoi punem la rece pana este gata crema.

cheesecake-cu-caramel-1

Punem 10 g gelatina la inmuiat intr-un bol si restul in alt bol. Amestecam ricotta si mascarpone cu zahar pudra, apoi adaugam 100 ml frisca lichida si continuam sa mixam.

cheesecake-cu-caramel-3

Incalzim 50 ml frisca lichida, luam de pe foc si punem 10 g gelatina (scurgem foitele de apa inainte sa le punem in smantana). Mixam bine si turnam peste branzeturi, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam 3/4 din compozitia de branza peste biscuiti.

Topim caramelele in laptele condensat.

cheesecake-cu-caramel-2

 

In compozitia calda adaugam 3 foi de gelatina si mixam. Turnam caramelul peste compozitia de branza pastrata si amestecam bine.

cheesecake-cu-caramel-4

Punem crema rezultata peste cea simpla, nivelam si lasam cateva ore la rece inainte sa servim (cel mai bine peste noapte).

cheesecake-cu-caramel-0-o-

 

Un deliciu!

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *