Sos picant de rosii cu ton si masline

6 mai 2014Diva in Bucatarie

Sos picant de rosii cu ton si masline. Daca saptamana la birou se anunta grea, cu ore peste program, il putem pregati in week-end,  astfel incat viitoarea cina va fi gata in maxim 15 minute.

Acest sos picant de rosii cu ton si masline este perfect pentru paste. Avantajul lui este ca il putem pregati chiar cu 2-3 zile mai devreme si il putem pastra la frigider intr-un borcan cu capac, urmand doar sa-l incalzim cand ii vine vremea sa fie folosit.

Daca saptamana la birou se anunta grea, cu ore peste program, il putem pregati in week-end,  astfel incat viitoarea cina va fi gata in maxim 15 minute.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

400 g pulpa de rosii

12 rosii cherry taiate pe jumatate

3 linguri ulei de masline

3 catei usturoi

1 varf cutit fulgi de ardei iute

170 g ton – conserva in ulei

10-12 masline fara samburi

8-10 frunze busuioc

1/2 lingurita sare

1 varf cutit zahar

piper

PREPARARE:

Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.

sos-picant-de-rosii-cu-masline-si-ton-1

Asezonam cu sare, piper si putin zahar. Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.

sos-picant-de-rosii-cu-ton-si-masline-2

Luam de pe foc si servim cu paste sau il punem la rece intr-un vas care se inchide etans pentru 2-3 zile.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Bestiala idee! Cu siguranta o voi pune in practica cat de curand, mai ales ca munca la birou imi va ocupa de acum incolo si mai mult timp. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *