Placinta cu branza

30 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Placinta cu branza. Amestecam intr-un vas telemeua si mozzarella rase cu crema de branza, smantana, iaurt si cele 5 oua.

 

INGREDIENTE:

1 pachet foi de placinta

400g telemea de vaca

250 g mozzarella

150 g crema de branza Almette/Philadelphia

150 g iaurt grecesc

3 linguri smantana groasa

5 oua

1 lingurita bicarbonat

sare

piper

200 ml ulei

 

Pentru topping:

 

150 ml lapte
200 de grame de smantana
1 ou

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas telemeua si mozzarella rase cu crema de branza, smantana, iaurt si cele 5 oua.

placinta-cu-branza-1

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.  Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa bine cu ulei punem 4 foi de placinta, avand grija sa o ungem si pe cea de deasupra cu ulei. Hartia ne va proteja tava, atunci cand taiem placinta in tava. Punem din compozitia de branza peste foi un strat subtirel de branza (cam 3-4 mm).

placinta-cu-branza-2

Continuam sa punem alternativ foi de placinta si branza, terminand cu un strat de foi, pe care il vom unge cu ulei.

placinta-cu-branza-3

Turnam peste ultimul rand de foi oul batut cu lapte si smantana.

placinta-cu-branza-4

Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180° timp de 45 minute sau pana se rumeneste frumos. Cand o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca apoi o feliem si servim.

O putem servi la micul dejun cu un iaurt, la o cina mai usoara sau pe post de aperitiv.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi place mult placinta cu branza, imi aduce aminte de copilarie. Nu am incercat cu Almette, e o idee foarte buna, cred ca iese mult mai cremoasa si mai fina >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *