Prajitura cu capsune si fulgi de ciocolata

25 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura cu capsune si fulgi de ciocolata. 1 lingurita praf de copt stinsa cu 2 lingurite suc lamaie3 lingurite fulgi de migdale

INGREDIENTE:

100 g unt moale
250 g zahar
1 pachet zahar vanilat
3 oua medii
250 g faina
125 ml lapte batut
1 lingurita praf de copt stinsa cu 2 lingurite suc lamaie3 lingurite fulgi de migdale
75 g fulgi de ciocolata
1/2 lingurita esenta rom
1 lingura lichior ciocolata alba
300 g capsune
zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o spuma. Adaugam ouale unul cate unul.

prajitura-cu-capsune-si-fulgi-de-ciocolata-1

Incorporam faina alternativ cu laptele, apoi adaugam praful de copt stins cu suc de lamaie.

Adaugam fulgii de migdale, apoi pe cei de ciocolata ciocolata, esenta de rom si lichiorul de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

prajitura-cu-capsune-si-fulgi-de-ciocolata-2prajitura-cu-capsune-si-fulgi-de-ciocolata-3

Punem aluatul in tava, apoi asezam jumatati de capsune pe care le-am tapetat cu faina in prealabil.

prajitura-cu-capsune-si-fulgi-de-ciocolata-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de aproximativ o ora, pana trece testul cu scobitoarea, avand grija ca dupa 45 minute sa o acoperim pentru a nu se  arde la suparafata. O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un grilaj.

Inainte sa o servim o tapetam cu zahar pudra.

prajitura-cu-capsune-si-fulgi-de-ciocolata

Yammy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *