Biscuiti miel

13 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Biscuiti miel. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute. Cand scoatem biscuitii acestia trebuie sa fie moi, se vor intari cand se racesc.

INGREDIENTE:

100 g unt
50 g zahar
1 ou de marime medie
125 g faina
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingura fulgi de migdale (20 bucati)
5 linguri zahar pudra
1 lingura apa
5 linguri nuca de cocos macinata fin
3 linguri fulgi de cocos
1 cub ciocolata topit

PREPARARE:

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusul de ou.

biscuiti-miel-1

Incoropram apoi faina, scortisoara si omogenizam compozitia. Punem aluatul la rece 30 de minute, apoi intindem o foaie subtire de 1.5-2 mm. Taiem cercuri mai mari, ci diametrul de 7 cm si cercuri mai mici (2,5-3 cm) in acelasi numar ca cele mari (10 bucati). Le punem in tava tapetata cu hartie de copt astfel incat cercul mic, pe care il ondulam putin pe margini, sa fie suprapus peste cel mare (sa para capul mielului), apoi le punem urechile.

biscuiti-miel-2

Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute. Cand scoatem biscuitii acestia trebuie sa fie moi, se vor intari cand se racesc.
Frecam zaharul pudra cu apa pentru glazura de zahar. Punem cate o lingurita pe fiecare biscuite, apoi presaram nuca de cocos fina si fulgii de cocos pana se intareste glazura, astfel incat sa ramana lipite.

biscuiti-miel-3

Cu ciocolata topita desenam ochii si boticul mieilor. Partea aceasta este cam migaloasa si are nevoie de indemanare, dar sunt sigura de un lucru: copiii nu vor observa micile stangacii ale mamei.

Pofta buna!
Reteta aceasta am pregatit-o special pentru Sidy.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Draga mea Cristina iti multumesc mult de tot ca ai reusit sa-i prepari, anume pentru parada mea !
    Sunt deliciosi !
    Te tzuc cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *