Tarta marmorata cu branza si stafide

3 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Tarta marmorata cu branza si stafide. Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale o tarta cu branza poate inlocui clasica pasca cu branza de vaci si stafide.

tarta pasca marmorata

Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale o tarta cu branza poate inlocui clasica pasca cu branza de vaci si stafide.

Se face mai simplu avand in vedere faptul ca blatul de cozonac a fost inlocuit de unul din biscuite.

Pentru un design mai frumos am adaugat cacao dar este la fel de buna si estetica si fara acest ingredient.

Va garantez ca aceasta tarta va avea succes la masa de Paste, asa ca retineti reteta!

tarta-cu-branza-pasca

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarta marmorata cu branza si stafide:

Ingrediente tarta marmorata cu branza si stafide:

Pentru blat:
250 g faina + faina pentru masa de lucru
60 g zahar
1 praf de sare
125 g unt rece
1 ou

Pentru umplutura:
500 g branza de vaci cu stafide
200 g crema de branza
3 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de portocale/lamaie
40 g amidon
1 praf de sare
1 lingura praf de cacao neagra

1 lingura ulei pentru forma

Mod de preparare tarta marmorata cu branza si stafide:

Pentru inceput pregatim aluatul. Punem pe un blat de lucru faina, zaharul si un praf de sare. Le amestecam cu untul rece taiat cuburi.

tarta-marmorata-cu-branza-1

Facem o gropita in mijloc, punem oul si framantam aluatul pana devine neted.

tarta-marmorata-cu-branza-2

Pe un blat de lucru presaram faina, apoi intindem aluatul.

Il punem in tava tapetata ridicand aproximativ 3 cm pe margini.

Il intepam cu o furculita si il dam la rece pentru 15-20 minute.

tarta-marmorata-cu-branza-3

In acest moment dam drumul cuptorului la 180°C.

Preparam umplutura amestecand intr-un castron branza cu galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat, coaja rasa de portocale si amidonul.

tarta-marmorata-cu-branza-4

Betm albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de branza.

tarta-marmorata-cu-branza-5

Turnam 3/4 din cantitatea de branza peste aluat, restul o amestecam cu cacao si o turnam peste cea de branza formand 2-3 cercuri concentrice.

Amestecam cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat.

tarta-marmorata-cu-branza-6

Acoperim cu o folie de staniol si coacem in partea de jos a cuptorului pentru 45 minute, apoi mutam tava la mijloc si continuam sa coacem inca 15 minute.

Luam folia si mai coacem in jur de 15 minute. Cand este inchegata si putin rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.

tarta-marmorata-cu-branza-7

Cand s-a racit o putem servi, dar este mult mai buna daca sta peste noapte la rece.
Incercati si bucurati-va de o tarta cu branza delicioasa!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *