Ciorba de loboda cu ou si smantana

31 martie 2014Diva in Bucatarie

Ciorba de loboda cu ou si smantana. Pentru a face ciorba de loboda cu ou si smantana nu iti trebuie tehnici speciale sau cursuri de bucatarie. O poate face orice incepator in ale gatitului.

Ciorba de loboda cu ou si smantana este perfecta primavara. Ciorba de loboda dreasa cu ou si smantana este plina de arome si este probabil una din cele mai bune ciorbe de primavera. Este o reteta simpla, spornica, usor de pregatit, cu ingrediente ieftine, la indemana oricui.

Pentru a face ciorba de loboda cu ou si smantana nu iti trebuie tehnici speciale sau cursuri de bucatarie. O poate face orice incepator in ale gatitului.

Simpla si usor de pregatit ne incanta papile gustative. Pur si simplu minunata! Dupa o perioada in care am consumat multa carne, ciorba de loboda cu ou si ssmantana vine ca o gura de oxigen cu prospetimea si culoarea ei frumoasa.

Loboda este frumoasa, aduce culoare in farfurie. Dar, este si sanatoasa, caci are multe vitamine si minerale, proprietati antitumorale si calitati nutritive. Unul din cele mai cunoscute beneficii pentru sanitate este capacitatea sa de a regla digestia, dar imbunatateste si sanatatea rinichilor, intareste sistemul imunitar si metabolismul. Aceasta planta, ce pare banala, contine vitamina C, K, Calciu, magneziu, fier, proteine, zinc, seleniu si fibre alimentare. Sper ca aceste lucruri o sa va convinga sa o incercati, daca nu consumati deja.

Loboda este vedeta primaverii, iar eu am grija sa nu imi lipseasca din meniu. An de an pregatesc ciorba de loboda dreasa cu ou si smantana.  Dar mai fac si alte ciorbe cu loboda:

– – ciorba ardeleneasca de loboda cu afumatura

– – ciorba de loboda cu oua prajite

– – ciorba de primavara

Dar, pana sa treceti la alte retete incercati-o pe aceasta.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-0a

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de loboda cu ou si smantana:

INGREDIENTE:

30 legaturi mici de loboda
2 cepe medii
500 ml bors/ sucul de la 1 lamaie
1 morcov mediu
1 felie telina
sare
piper
1 galbenus de ou
200 ml smantana pentru gatit
1.5 l supa legume/apa

PREPARARE:

Am spalat loboda sub jet de apa rece, apoi am tocat-o marunt.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-1

Am dat prin razatoare morcovul si telina, iar ceapa am tocat-o marunt. Am calit ceapa, apoi am adaugat morcovul si telina si le-am calit impreuna 1-2 minute.

Le-am pus peste loboda in supa de legume (sau apa) si am lasat sa fiarba la foc mic. Supa de legume pregatesc in prealabil si o tin in congelator. Pun 3 l de apa la fiert cu legume si las sa scada la jumatate sau chiar mai mult. Daca vreti sa folositi cuburi de supa cautati doar cuburi BIO! Nu folositi chimicale!

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-2

Cu 10 minute inainte sa opresc focul am adaugat vorsul fiert in prealabil si am asezonat cu sare si piper in functie de gust. Ciorba de poate acri si cu suc de lamaie (de la 1 lamiae foarte mare si foarte zemoasa sau dupa gust) sau zeama de corcoduse.

Cand ciorba este gata am luat de pe foc si am adaugat galbenusul batut cu smantana si 1-2 polonice de zeama calda.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-3

In acest moment ciorba este gata!
Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sti ce am facut prima data dupa ce am citit reteta ? Am inghitit in sec !
    Si a doua oara ??? Am trecuto la…de facut ! Dar pe aici apare loboda doar prin vara….tot asa si alba si rosie .
    Te tzuc cu drag Cristina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *