fbpx

RETETE RECENTE

PLACHIE DE PASTRAV

March 25, 2014 | CATEGORIA

plachie-de-pastrav-0

 

Plachie de pastrav – plachie de peste – peste la cuptor cu ceapa, legume si sos de rosii – reteta simpla de peste cu sos la cuptor, gustoasa, ieftina si usor de facut.

Lucrurile simple sunt cele mai bune.

Plachia de pastrav se pregateste usor si este gustoasa, asa ca atunci cand vreau sa pregatesc peste cu sos la cuptor, de cele mai multe ori, aleg aceasta reteta.

In functie de marimea pestelui poti sa il gatesti intreg sau il tai in rondele mai maricele, ca sa nu se usuce.

 

Poti face plachie si cu alte tipuri de peste: crap, caras, salau, platica, somn, stiuca, biban de mare, dorada, etc.

 

plachie-de-pastrav-0-0

Imi place sa am langa plachia de peste mamaliga calda, dar o poti manca si cu paine.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de plachie de pastrav:

INGREDIENTE:

3 buc. pastrav
70 ml ulei
3 cepe mari
400 g pulpa de rosii
2 linguri suc gros de rosii
1 morcov mediu ras
1 lingura capere
2 catei usturoi
50 ml vin alb
50 ml apa
2 frunze dafin
1 cana faina
1 lamaie
sare
boabe de piper

patrunjel verde pentru ornat

PREPARARE:

Tavalim pestele curatat si spalat prin faina, apoi il prajim in ulei timp de 2-3 minute pe ambele parti.

plachie-de-pastrav-1

plachie-de-pastrav-2

Calim o ceapa tocata julien cu morcovul ras prin razatoarea mica in uleiul in care am prajit pestele.

plachie-de-pastrav-3

Stingem cu vin si lasam la foc mic pana se evapora alcoolul. Adaugam sucul de rosii, pulpa de rosii, capere, boabe de piepr, sare, frunze de dafin si usturoiul zdrobit.

plachie-de-pastrav-4

Lasam pe foc aproximativ 2 minute, apoi mutam intr-un vas termorezistent. Adaugam putina apa, 3-4 felii subtiri de lamaie, apoi punem pastravul peste compozitia de ceapa.
Dam totul la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute. Servim imediat, cu putin patrunjel verde si mamaliga.

plachie-de-pastrav-0-0

Pofta buna!

Comentarii

Leave a Reply to Camelia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *