Placinta strudel cu mere

7 martie 2014Diva in Bucatarie

Placinta strudel cu mere.

placinta strudel cu mere 00

Placinta strudel cu mere este o placinta delicioasa, usor de pregatit, cu foi de placinta din comert. Aveti aici un desert simplu, rapid, cu ingrediente ieftine, la indemana oricui.

Mi se pare mult mai comod si mai usor sa folosesc foi de placinte cumparate. Am ramas cu obiceiul de a face placinta de mere cu foi subtiri cumparate inca de pe vremea in care lucram chiar si 10 ore, iar cand plecam de la birou si treceam pe langa ferestrele blocurilor, in drum spre metroul ce ma ducea acasa, mirosea a prajituri si mi se facea pofta de ceva dulce. Pe vremea aceea nu eram foarte prietena cu ciocolata, ca solutie rapida de potolire a poftei de dulce. Preferam sa ma apuc de o prajitura si, chiar daca ma prindea miezul noptii si mi se inchideau ochii de somn si oboseala, tot mancam cateva felii inainte sa ma culc. Si imi luam si a doua zi la birou  cateva bucati si pentru colegi.

Prajitura strudel cu mere pregatita de mine era mult mai apreciata decat toate placintele si strudelele cumparate de la chioscurile si patiseriile din zona biroului meu.

Umplutura acestei placinte „strudel” cu mere este aromata fix cum imi place mie cu scortisoara si vanilie. Aleg mere tari, frumoase, putin acrisoare. de ce este placinta mea mult mai buna decat altele? Nu pun  faina in compozitia merelor, prefer sa le calesc putin, sa se evapore lichidul. Veti vedea ca se taie frumos, nu se imprastie compozitia.

In schimb, presar putin gris, lasandu-l pe acesta sa absoarba lichidul ramas in umplutura.

Daca va plac prajiturile si torturile cu mere va invit sa vedeti colectia mea de retete cu mere, unde veti putea gasi retete de torturi, prajituri simple, am chiar si o reteta de cozonac cu mere si nuci, am facut cateva retete delicioase de chec cu mere rasede dulce sau de post, briose, tarte si multe altele.

Aceasta placinta „strudel” cu mere este printre preferatele familiei noastre si merge foarte bine si in perioada postului. Mai multe retete de prajituri si dulciuri de post gasiti in aceasta postare.

Placinta strudel cu mere se face usor si este tare delicioasa, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

INGREDIENTE:
(pentru 1 bucata – 10-12 felii)

1.2 kg mere
120 g zahar
1 plic zahat vanilat
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura suc lamaie
1 baton scortisoara
1 -2 linguri gris
1 pachet foi de placinta

Pentru uns foile:
100 ml ulei
(daca nu tinem post ungem foile cu 100 g unt topit)

Pentru tapetare – optional:
zahar pudra

PREPARARE:

Am curatat merele de coaja si le-am ras cu razatoarea cu ochiuri mici.  Le-am calit cu zahar, zahar vanilat, suc de lamaie (impiedica oxidarea si pastreaza culoarea frumoasa), 1 baton de scortisoara si praf de scortisoara, la foc mediu pana se evapora lichidul lasat de mere.

placinta-_strudel_-cu-mere-1--0

Am uns 4-6 foi de placinta cu unt topit sau ulei in perioada postului. Am pus peste foi merele calite si le-am intins uniform. Am presarat putin gris peste acestea si am acoperit cu un alt rand de patru foi unse, apoi am rulat.

placinta-strudel-cu-mere-2

Am pus placinta in tava tapetata apoi am uns-o cu unt topit sau ulei.

Am copt placinta strudel cu mere in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute sau pana se rumeneste.

placinta-strudel-cu-mere-3

Cand a fostcoapta am scos-o si am lasat-o sa se racesca. Am taiat felii si le-am pudrat cu zahar.

placinta-strudel-cu-mere

Simplu si bun!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Multumesc mult pentru poza, Corina Sandru!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Incercați să pudrați ștrudelul cu mere cu zahăr pudră imediat ce l-ați scos din cuptor.Veți vedea ce repede aderă pe ștrudel și nu se risipește cînd îl serviți.De asemenea, dacă adăugați și ceva nuci prăjite și tăiate mari în compoziția de mere, veți vedea ce crocantă și delicioasă va ieși plăcinta.

  2. Se pot unge cate 2 foi cu ulei.Pui merele calite la un capat,apoi le impaturi ca si sarmalele.Le pui la copt in tava ,asezate pe hartie de copt,una langa cealalta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *