Vinete umplute in stil italian

30 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Vinete umplute in stil italian.

INGREDIENTE:

2 vinete medii (600 g)
1 ceapa medie
4 catei usturoi
15 rosii cherry
8 masline fara samburi
busuioc uscat
100 g mozzarella – tocata cuburi mici
6 linguri ulei
2 linguri vin alb

PREPARARE:

Taiem vinetele pe lungime si le scobim cu o lingura astfel incat sa ne ramana 5 mm de miez pe marginea si pe fundul vinetelor. Le stropim cu ulei de masline, le punem intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei si le acoperim cu o folie de staniol. Le coacem 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

vinete-umplute-in-stil-italian-1

In acest timp calim o ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei masline, stingem cu 20 ml apa, apoi asteptam sa se evapore apa. Adaugam pulpa de vinete tocata cuburi mici, cateii de usturoi zdrobiti, 8 rosii cherry taiate pe jumatate, sare, piper si busuioc uscat. Calim totul cateva minute (3-4), pana incepe sa se inmoaie pulpa de vinete. Avem grija sa nu strivim rosiile.

vinete-umplute-in-stil-italian-2

Umplem vinetele cu compozitia calita, adaugand cuburi mici de mozzarella. Punem in tava restul de ulei, vinul alb, rosiile nefolosite taiate pe jumatate, acoperim iar cu staniol si dam la cuptor pentru 30 minute.

vinete-umplute-in-stil-italian-3

Le servim calde cu frunze proaspete de busuioc presarate pe acestea.
Pofta buna!

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta este aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *