Gogosi pufoase cu vanilie

28 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Gogosi pufoase cu vanilie. Intr-un vas maricel punem faina pe care o amestecam cu drojdia dizolvata in lapte impreuna cu 1 lingurita de zahar si putina faina.

gogosi-pufoase-cu-vanilie

Aceste gogosi pufoase si delicioase sunt desertul ideal pentru o zi friguroasa de iarna! Imi place mirosul gogosilor proaspat pregatite, iar aroma de vanilie te convinge sa nu te opresti nici dupa a treia, a patra… dar cine le mai stie numarul?

INGREDIENTE:

800 g faina + faina pentru masa de lucru
450 ml lapte
1 pastaie vanilie + 1 lingurita extract vanilie
60 g unt gras
3 linguri ulei
30 g drojdie proaspata sau 8 g drojdie uscata
2 oua mici
200 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 portocala
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pentru pudrat)

PREPARARE:

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (punem si coaja la fiert), lasam un clocot apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Adaugam extractul de vanilie.

gogosi-pufoase-cu-vanilie-2

Intr-un vas maricel punem faina pe care o amestecam cu drojdia dizolvata in lapte impreuna cu 1 lingurita de zahar si putina faina.

gogosi-pufoase-cu-vanilie-1

Adaugam ouale, untul topit, praful de sare, esenta de vanilie, coaja rasa de portocale si laptele caldut. Framantam aluatul, avand grija sa adaugam si uleiul. Vom framanta pana aluatul devine neted si nu se lipeste de maini. Il acoperim si il lasam in loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul crescut in foaie de 5-6 mm grosime, apoi taiem gogosile cu un pahar mare si le lasam sa creasca in jur de 20 de minute, apoi le prajim pana se rumenesc pe ambele parti.

gogosi-pufoase-cu-vanilie-3gogosi-pufoase-cu-vanilie-4

Le scoatem pe un servet de hartie astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.
Cand se racesc le pudram cu zahar si servim.

Yammy!
Bune si pufoase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De fiecare data cand vroiam sa mananc gogoși, fie rugam o vecina sa ne facă, fie cumpăram de la gogoseria din colț. Dar cand ai postat aceasta reteta, iar colegele mele Si-au anunțat intenția de a o încerca, mi-am luat inima in dinti…si minune…au devenit preferatele tuturor. Am încercat sa postez si o poza cu ele, dar n-am reușit. Multumim pt treaba buna pe care o faci si pentru ca încurajezi gătitul acasa!

  2. Desi am respectat toate cantitatile de mai sus, mie mi-a iesit un aluat foarte pastos si desi am framantat foarte mult timp la el sub nicio forma nu s-a facut ca cel de mai sus, se lipea de degete. Care sa fi fost problema oare? E prima data cand incerc si sunt tare dezamagita.

    1. Este posibil ca ouale folosite sa fi fost mai mari, caz in care mai trebuia adaugata faina. Special am specficat ca ouale pe care le-am folosit au fost mici (poti folosi un ou mare sau 2 mici). Nu ai mai pus faina? Cu siguranta ies foarte bune, le-au incercat si alte persoane respectand intocmai ingredientele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *