fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA SIMPLA CU FIRIMITURI CROCANTE

January 24, 2014 | CATEGORIA

PRAJITURA-SIMPLA-CU-FIRIMITURI-CROCANTE

O prajitura simpla, usor de pregatit poate fi tot ce ne dorim cand vrem sa pregatim un desert pe care il servim langa ceai, cafea sau in pachetelul de scoala…

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
100 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
2 oua
250 ml lapte
1 pastaie vanilie
400 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de portoclae
2 linguri suc portocale + 1 lingurita esenta portocale

Pentru firimituri:

50 g unt
100 g faina
50 g zahar
1/2 lingurita scortisoara

Optional pentru topping:
50 g ciocolata topita cu 1 lingura lapte
sau
zahar pudra

PREPARARE:

Fierbem laptele cu semintele din pastaia de vanilie in 2-3 clocote, apoi il punem la racit. Preincalzim cuptorul la 180°C. Mixam ouale cu zaharul su untul timp de 5 minute. Adaugam laptele usor caldut. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le incorporam in compozitie.

prajitura-simpla-cu-firimituri-crocante-1

Punem in aluat coaja rasa de portocale, esenta si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza, apoi turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

prajitura-simpla-cu-firimituri-crocante-02

Pentru a pregati firimiturile de aluat frecam ingredientele (fara scortisoara) cu mana intr-un castron, apoi le presaram peste aluat. Pudram cu putina scortisoara, apoi dam tava la cuptor.

prajitura-simpla-cu-firimituri-crocante-3

Coacem prajitura timp de 30-35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit o decoram cu ciocolata topita sau o tapetam cu zahar pudra.

prajitura-simpla-cu-firimituri-crocante-4

Simplu si bun!

Comentarii

  • Pot sa iau toata tava si sa savurez zilele urmatoare langa cafea dimineata ? E tot ce imi doresc de la un desert!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Delicioasa prajitura!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Nu refuz o portie!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *