Tarta cu cartofi si carnati picanti

23 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Tarta cu cartofi si carnati picanti. Tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta cu cartofi si carnati picanti. Cea mai buna reteta de tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta sarata.

Tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta cu cartofi si carnati picanti. Cea mai buna reteta de tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta sarata.

Tartele sarate sunt perfecte in orice ocazie: de la o simpla cina in familie, pana la mesele festive sau alte petreceri.

Tarta aceasta se pregateste usor si este foarte gustoasa. Pe vremuri obisnuiam sa imi iau la birou o felie de tarta – era perfecta si a doua zi!

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti--00

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarta cu cartofi si carnati picanti:

Ingrediente tarta cu cartofi si carnati picanti:

Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
50 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
270 g cartofi fierti in coaja
1 ceapa medie
50 ml apa
2 linguri vin
120 g cascaval ras
3 oua
2 linguri varfuite cu smantana
sare
piper
1 praf nucsoara
120 g carnat picant

Cum se face tarta cu cartofi si carnati picanti:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca la loc cald.

Dupa ce creste aluatul, il intindem, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-1

Calim ceapa taiata julien, apoi stingem cu apa si vin si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-2

Amestecam intr-un bol ouale, cascavalul ras, ceapa calita, sare, piper, un praf nucsoara si smantana.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-3

Punem peste blat felii de cartofi. Turnam compozitia de branza si oua peste cartofi.

tarta-cu-carnati-si-cartofi-04-05

Aranjam feliile de carnat, apoi coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute avand grija ca in momentul in care s-au rumenit carnatii sa acoperim tarta cu o folie de staniol.

Simplu, usor de pregatit si gustos!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *