Oua umplute cu crema de branza si pesto

14 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Oua umplute cu crema de branza si pesto.

Din toate anotimpurile iarna este cea mai agresiva cu pielea noastra. Trecerea brusca de la temperatura casei la cea de afara poate duce la uscarea pileii. Pe langa folosirea cosmeticelor este bine sa stim si ce anume trebuie sa consumam pentru a ne mentine pielea mai frumoasa, perfect hidratata cu un aspect neted si tanar.
Ouale reprezinta o sursa generoasa de Vitamina A, seleniu sau cupru care au un rol important in regenerarea tesuturilor si productia de elastina, toate ajutand pielea sa ramana ferma. In reteta de mai jos am adus si un condiment cu proprietati terapeutice importante: busuiocul. Acesta are vitamina A, magneziu, potasiu, fier și calciu. Este un bun tonic, antidepresiv, întărește sistemul imunitar, reglează glandele endocrine și metabolismul celular, dar se spune că are și antioxidanți ce lupta impotriva cancerului. Alte condimente cu proprietati terapeutice pe care le putem folosi pentru a inlocui busuiocul gasim aici.

INGREDIENTE:

6 oua fierte de consistenta tare
120 g crema de branza
1 lingura pesto + pesto pentru decor
sare
piper
frunzulite mici de busuioc pentru decor

PREPARARE:

Decojim ouale fierte, le taiem in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Folosim doar galbenusurile de la 4 oua. Pe acestea le amestecam cu crema de branza, pesto, sare si piper dupa gust.

oua-umplute-cu-crema-de-branza-si-pesto-1

Punem compozitia intr-un posh si umplem jumatatile de oua. Pe fiecare din ou umplut punem o picatura de pesto si decoram apoi cu o frunza mica de busuioc. Servim imediat, dar putem sa le tinem si la rece si sa le servim in cateva ore.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. te rog cum ai facut acel pesto,ca sunt diverse retete,sa se potriveasca la oua !numai sa nu fie cu busuioc ca nu imi place !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *