Pancakes cu sunca si dovlecel

12 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Pancakes cu sunca si dovlecel. Curatam dovlecelul de coaja, il taiem felii foarte subtiri, il saram si il lasam 30 de minute sa scoata apa. Mixam 2 oua cu mascarpone si lapte. Asezonam cu sare si piper.

Pancakes aperitiv sunt perfecte la micul dejun dar cu siguranta le putem servi si la cina cand ne dorim ceva mai simplu si mai usor. cand auzim de pancakes automat ne gandim la ceva dulce. Eu am vrut altceva si sper ca reteta aceasta va fi si pe gustul vostru.

INGREDIENTE:

200 ml lapte
2 oua
100 g mascarpone
200 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
30 g unt
1 dovlecel mic (160g)
70 g sunca slaba
sare
piper
1 praf nucsoara
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Curatam dovlecelul de coaja, il taiem felii foarte subtiri, il saram si il lasam 30 de minute sa scoata apa. Mixam 2 oua cu mascarpone si lapte. Asezonam cu sare si piper.

PANCAKES-CU-SUNCA-SI-DOVLECEL-1

Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia, apoi lasam sa se odihneasca 5-10 minute.

PANCAKES-CU-SUNCA-SI-DOVLECEL-2

Punem in aluatul de clatite sunca si dovlecelul si amestecam.

PANCAKES-CU-SUNCA-SI-DOVLECEL-3

Incingem tigaia, punem ulei cat sa fie putin unsa, apoi luam cu un polonic mic aluat cu dovlecel si sunca si coacem pancakes-urile pana devin maro-aurii pe ambele parti. Cat timp le coacem pe urmatoarele mentinem clatitele deja pregatite in cuptorul incalzit la temperatura cea mai mica.
Le servim imediat.
Pofta buna!

Reteta aceasta am pregatit-o secial pentru provocarea Corinei de a gati in aceasta luna clatite.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *