fbpx

RETETE RECENTE

TOCANITA MAROCANA CU LINTE

January 10, 2014 | CATEGORIA

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-00

INGREDIENTE:

300 g linte verde
1 ceapa medie
8 rosii cherry
2 catei usturoi
1 lingura suc gros de rosii
1 lingurita tumeric
1 frunza dafin
1 cana supa legume/apa
1,5 linguri ulei

PREPARARE:

Calim ceapa in ulei, stingem cu 1/2 ceasca apa si lasam la foc mic pana se evapora apa. Adaugam sucul de rosii, rosiile cherry taiate in jumatate si cateii de usturoi zdrobiti.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-01

Continuam sa calim la foc mic 1-2 minute, apoi adaugam lintea si tumericul.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-2

Acoperim cu supa (apa), adaugam o frunza de dafin si chimen si fierbem pana scade lichidul si capata consistenta dorita.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-3

Luam de pe foc, adaugam patrunjel verde proaspat tocat si servim imediat.

Pofta buna!

Cu acesata reteta particip la provocarea Corinei de a gati in aceasta luna cu linte.

Comentarii

  • Foarte faina trebuie sa fie. Prezentarea de nota 10 plus.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dorina!

  • nicoleta

    Mai intai vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete cu care ne rasfeti sunt absolut minunate! In legatura cu tocanita ..eu am cumparat linte uscata ,procedez la fel ca si fasolea uscata? Trebuie sa o pun in apa la muiat mai intai? Mii de multumiri!!

    • diva in bucatarie

      Da! Eu din comoditate am folosit-o pe cea din conserva!

  • De mult n-am mai mancat linte..

    • diva in bucatarie

      Sper ca ti-am facut pofta!

  • Elis

    Delicioasa reteta asta, am facut-o astazi si mi-a placut taaare mult. Eu am servit-o cu putin iaurt deasupra…o nebunie! Multumesc!

Leave a Reply to diva in bucatarie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *