Tocanita marocana cu linte

10 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Tocanita marocana cu linte. Calim ceapa in ulei, stingem cu 1/2 ceasca apa si lasam la foc mic pana se evapora apa. Adaugam sucul de rosii, rosiile cherry taiate in jumatate si cateii de usturoi zdrobiti.

INGREDIENTE:

300 g linte verde
1 ceapa medie
8 rosii cherry
2 catei usturoi
1 lingura suc gros de rosii
1 lingurita tumeric+1 /2 lingurita seminte de chimen
1 frunza dafin
1 cana supa legume/apa
1,5 linguri ulei

PREPARARE:

Calim ceapa in ulei, stingem cu 1/2 ceasca apa si lasam la foc mic pana se evapora apa. Adaugam sucul de rosii, rosiile cherry taiate in jumatate si cateii de usturoi zdrobiti.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-01

Continuam sa calim la foc mic 1-2 minute, apoi adaugam lintea si tumericul.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-2

Acoperim cu supa (apa), adaugam o frunza de dafin si chimen si fierbem pana scade lichidul si capata consistenta dorita.

TOCANITA-MAROCANA-DE-LINTE-3

Luam de pe foc, adaugam patrunjel verde proaspat tocat si servim imediat.

Pofta buna!

Cu acesata reteta particip la provocarea Corinei de a gati in aceasta luna cu linte.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mai intai vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete cu care ne rasfeti sunt absolut minunate! In legatura cu tocanita ..eu am cumparat linte uscata ,procedez la fel ca si fasolea uscata? Trebuie sa o pun in apa la muiat mai intai? Mii de multumiri!!

  2. Delicioasa reteta asta, am facut-o astazi si mi-a placut taaare mult. Eu am servit-o cu putin iaurt deasupra…o nebunie! Multumesc!

  3. Bună! Mi se pare mie sau nu e menționat în ingrediente necesare chimenul?
    Deci care e cantitatea pe care o punem? Și e vorba de praf sau semințe de chimen?
    Mercic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *