Cotlet de porc cu ciuperci

9 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Cotlet de porc cu ciuperci. Taiem cotletul de porc cuburi mai mari pe care le tavalim prin faina. Incingem uleiul si le calim la foc mic pana incep sa prinda putina culoare.

O reteta simpla, rapida si gustoasa!

INGREDIENTE:

600 g cotlet porc
2 linguri faina
400 g ciuperci Champignon
2 catei usturoi
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri smantana groasa (24% grasime) + 1 lingurita rasa faina
250 ml supa de pui/supa legume/apa
2 linguri vin alb
sare
piper
cateva crengute cimbru
tarhon uscat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Taiem cotletul de porc cuburi mai mari pe care le tavalim prin faina. Incingem uleiul si le calim la foc mic pana incep sa prinda putina culoare.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-1

Stingem cu 2 linguri de vin alb, apoi adaugam supa fierbinte.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-2

Fierbem la foc mic-mediu cu capac primele 5 minute. Luam capacul si lasam sa fiarba pana scade apa. Intr-un bol amestecam smantana pentru gatit cu smantana grasa si 1 lingurita faina.
In acelasi timp, calim ciupercile in putin ulei, adaugam un praf de sare si piper, cimbrul si usturoiul zdrobit.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-3

Continuam sa calim in jur de 30 de secunde, apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Punem ciupercile cu smantana peste cotlet, adaugam tarhon doar cat prindem intre 2 degete, asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-4

Lasam pe foc 1-2 minute, astfel incat sa se intrepatrunda aromele, apoi oprim focul si servim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *