Chiftelute de somon la cuptor

30 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Chiftelute de somon la cuptor. Am pregatit aici o reteta de chiftele cu file de somon proaspat si cateva legume (cartofi pentru textura si compozitie care se leaga si morcov pentru gust si culoare).

Chiftelute de somon la cuptor – reteta simpla, sanatoasa, usor de pregatit, fara prajeala. Sunt indragite de copii, dar si de adulti in aceeasi masura. Puteti manca chiftelutele ca fel principal insotite de o garnitura de piure de cartofi, orez, salata de cartofi sau simple, pe post de aperitiv.

Usor de pregatit, gustoase, pregatite fara prajeala, aceste chiftelute sunt exact ce aveti nevoie pentru o cina simpla si buna, dar merg foarte bine si pe post de aperitive la o masa festiva.

Am pregatit aici o reteta de chiftele cu file de somon proaspat si cateva legume (cartofi pentru textura si compozitie care se leaga si morcov pentru gust si culoare).

Reteta de chiftelute de somon la cuptor este cea mai simpla posibila si o poate face oricine. Sunt iubite de copii, dar si de adulti in aceeasi masura.

Daca va plac retetele cu somon, puteti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete cu somon, daca va inspirati din colectia pregatita aici.

Mai multe retete de aperitive cu peste gasiti daca apasati aici.

Reteta de chiftele de somon la cuptor este una din preferatele copilului meu, iar acest lucru ma bucura foarte tare. Special pentru el pregatesc si broccoli simplu, fiert, peste care pun imediat cum il scurg un cub mic de unt.

Farfuria ramane goala si nu trebuie sa ma rog de el sa manance, asa cum se intampla cu alte preparate.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru chiftelute de somon la cuptor.

INGREDIENTE:
(pentru 20 buc. – 4 persoane)

250 g somon
1 cartof mediu fiert in coaja
1 morcov foarte mic fiert
patrunjel
sare
piper
1 ou mic
3 linguri faina
pesmet pentru tavalit

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit somonul la gratar, avand grija sa scot pielea inainte. Pe gratar am presarat putina sare de mare. L-am lasat in jur de 4 minute pe ambele parti. Timpul de prajire depinde de marimea si grosimea bucatii de somon.

chiftelute-de-somon-la-cuptor-1

Am taiat somonul fasiute mici si l-am amestecat cu cartoful zdrobit cu furculita, 1 ou, morcovul tocat foarte marunt, patrunjel tocat, 3 linguri de faina, sare si piper.

chiftelute-de-somon-la-cuptor-2

Dupa ce am omogenizat compozitia am luat cate o lingura din aceasta si am modelat-o intre palme pentru a obtine niste bilute. Le-am tavalit prin pesmet, apoi le-am pus in tava de copt.

chiftelute-de-somon-la-cuptor-3

Am stropit fiecare chifteluta cu 1-2 picaturi ulei, apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 200°C pana au devenit aurii.
Mai simplu, mai sanatos si mai bun de atat nu cred ca se poate!
Pofta buna!

Iata si chiftelutele de somon pregatite de Oana Ciocotoiu:

oana-ciocotoiu-chiftele-somon-susan

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Minunat ca de altfel tot ceea faci tu.In fundalul imaginii mai apare un aperitiv care seamana mult cu o terina ,arata intr-un mare fel,asteptam si reteta ei.Te sarut si-ti urez un an nou mai bun,cu multa sanatate si inima buna si multa inspiratie.La multi ani suflet drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *