fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE BURTA

December 23, 2013 | CATEGORIA

ciorba-de-burta

INGREDIENTE:

1.5 kg burta de vita
0.5 kg oase de vita
4 morcovi medii – mari
1 felie groasa radacina de telina
2 cepe maricele
1 capatana usturoi
200 g smantana
2 galbenusuri
1 lingurita faina
25 ml otet
50 g gogosari din otet
boabe piper
sare

PREPARARE:

Curatam burta foarte bine, o spalam in multe ape apoi o punem la fiert cu oasele de vaca. Vom lua spuma de ori va fi nevoie.

ciorba-de-burta-1

Cand burta este pe jumatate fiarta scoatem oasele, taiem burta (daca nu este deja taiata), adaugam legumele, 2-3 catei de usturoi intregi, o parte din acestia zdrobiti (pastram 2-3 pentru final) gogosarii murati taiati fasii sau cubulete, boabe de piper si sare.

ciorba-de-burta-2

Lasam sa fiarba la foc mediu pana se fierbe complet burta. Scoatem oasele, ceapa, telina si morcovii din oala. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana si faina. Adaugam treptata zeama calda de ciorba pentru a creste temperatura compozitiei, astfel incat sa nu capete aspect branzos cand o turnam in oala. Punem compozitia de oua cu smantana in ciorba, adaugam otetul, restul de usturoi pisat si mai fierbem cateva minute.

ciorba-de-burta-3

Servim ciorba calda, adaugand dupa gust mujdei, otet sau sare.
Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Delicioasa ciorba!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Valti

    Asta e regina ciorbelor. Am mancat-o de o mie de ori si nu ma plictisesc de ea!

    • diva in bucatarie

      Banuiam eu ca iti place!

  • O ador pur si simplu!!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Carmen

    Este delicioasa♥

Leave a Reply to Valti Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *