John dory cu sos de rosii si capere

12 decembrie 2013Diva in Bucatarie

John dory cu sos de rosii si capere. Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data acesata am ales file de John Dory, pe care il putem cumpara de la Sea-way.ro si va recomand sa il incercati si voi pentru carnea lui ferma si gustul usor dulce.

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

2 buc file John Dory
1 ceapa medie
1 morcov mic
3 lingurite capere
1/4 lingurita boabe de piper
1 frunza dafin
350 ml suc de rosii
2 linguri vin alb
1 lingura maioneza
1 lingura smantana
1 lingura parmezan ras fin
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
sare
piper
2 linguri ulei
cateva crengute cimbru

Pentru servit:
orez

PREPARARE:

Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.

john-dory-cu-suc-de-rosii-si-capere-la-cuptor-1

Adaugam 1 ceasca mica de apa si lasam sa fiarba pana se evapora lichidul. Adaugam sucul de rosii, vinul alb, boabe de piper, caperele si frunza de dafin.

john-dory-cu-suc-de-rosii-si-capere-la-cuptor-2

Fierbem pana sosul incepe sa capete consistenta, apoi il mutam intr-un vas termorezistent.
Prajim fileul de peste la gratar pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi il punem peste sosul de rosii si asezonam cu sare si piper. Intr-un bol amestecam maioneza cu smantana si parmezanul ras fin. Cu acesta compozitie acoperim fiecare bucata de John Dory.

john-dory-cu-suc-de-rosii-si-capere-la-cuptor-3

Presaram cateva frunze de cimbru, sare, piper si putina coaja de lamaie (nu exageram cu aceasta, aroma trebuie sa fie discreta). Punem si in sosul de rosii cateva crengute de cimbru, apoi dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C, sau pana se rumeneste usor toppingul pestelui.

Simplu, bun si gustos!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *