fbpx

RETETE RECENTE

PUI CU SOS DE ROSII, CIUPERCI SI TARHON

November 21, 2013 | CATEGORIA

pui-cu-rosii,-ciuperci-si-tarhon-0

Cand vii seara de la servici si vrei sa arunci ceva in farfurie familie, care te-a anuntat ca si-ar dori ceva cu carne, dar altceva decat o friptura la tigaie, este bine sa ai solutii rapide. Din fericire cateva ciuperci uitate in frigider, niste rosii in camara si tarhonul uscat asta vara mi-au venit in ajutor. Sper ca solutia mea sa fie la fel de buna si pentru voi…

INGREDIENTE:

1 buc. piept de pui
2 pulpe pui
300 g ciuperci champignon
2 cepe medii-mari
600 g pulpa de rosii
1 lingurita zahar
1 lingura tarhon uscat
200 ml supa pui
2-3 linguri vin alb
sare
piper
2 catei usturoi
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea. In timp ce se caleste tocam ceapa.

pui-cu-rosii,-ciuperci-si-tarhon-1

Cand aceasta este rumenita o scoatem pe o farfurie si punem la calit ceapa tocata foarte fin. Pastram putin ulei in tigaie, cam 2-3 linguri pentru a cali ceapa. Cand aceasta este moale stingem cu o ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora apa.
Separat calim ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa si taiate apoi felii.

pui-cu-rosii,-ciuperci-si-tarhon-2

Punem peste ceapa ciupercile si carnea de pui si le imprietenim aromele cateva minute. Stingem cu 2-3 linguri de vin si mai lasam 1 minut pe foc, amestecand.

pui-cu-rosii,-ciuperci-si-tarhon-3

Adaugam pulpa de rosii tocata marunt, supa, tarhonul, sare, boabe de piper, usturoiul pisat si lasam la focmic-mediu timp de 15 minute cu capac, apoi luam capacul si lasam pe foc pana sosul devine gros. In acest timp punem de mamaliga…

Simplu, bun, gustos, sau altfel spus: cina perfecta!

Comentarii

  • Yummmm, ce bun!! Vreau si ce e in pahar 🙂

    • diva in bucatarie

      😉

  • DiaMar bucataria galbena

    O bunatate mancarea ta!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Imi ploua in gura!! Si da, am aceeasi problema.. cu cina.. 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

Leave a Reply to DiaMar bucataria galbena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *