Fursecuri cu rom si ciocolata – reteta fursecuri fragede de casa cu unt si ciocolata – desertul perfect langa cafeaua de dimineata, asortat la culoriile tarzii ale toamnei.
Imi place foarte mult gustul pe care il da romul deserturilor. Nu stiu cum si cand am inceput sa iubesc aroma lui, dar cred ca acest lucru s-a intamplat inca de la prajiturile din copilarie, cand mama il folosea la negrese, checuri sau alte prajituri.
In acele vremuri nu ne bucuram de pastaile de vanilie sau bete de scortisoara din belsug. Imi aduc aminte ca a fost o perioada in care pentru vinul fiert rupea un bat in cat mai multe aschii si le doza in asa fel incat sa ajunga pana isi refacea stocul de la cei care plecau in excursii in Germania comunista sau in Ungaria. Avea o cunostinta ghid turistic ce ii aducea betisoarele de scortisoara, esenta de rom si vanilie si batoane de martipan ( pe acestea nu le adoram cand eram mica, asa ca mama le facea cadou sefei de la birou).
Tot din acea vreme am si reteta acestor fursecuri. Faceau furori printre prietenii mei in perioada sarbatorilor. Sa ai fursecuri aromate si urme de ciocolata prin ele era rasfatul maxim si pentru petrecerile de ziua fratelui meu. Daca imi aduc bine aminte mama folosea marginile de la ciocolata cu rom, o ciocolata pe care o gaseam destul de des la chioscul de langa bloc.
Am ramas o mare fana a acestor fursecuri si le-as imparti si acum cu prietenele mele din copilarie. Pe vremuri ne luam cate doua-trei si le mancam pe scara blocului, stand la povesti cu orele.
Daca as putea as da timpul inapoi. Sa fac o poza a fursecurilor cu rom si ciocolata in momentul in care le imparteam cu prietenele mele.
Daca vreti sa vedeti cum se pregatesc fursecurile cu rom si ciocolata va invit sa urmariti indicatiile din reteta. Nu este nimic complicat!
Daca imi trimiteti poze le public cu drag. Daca distribuiti reteta va multumesc anticipat!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri cu rom si ciocolata:
Ingrediente fursecuri cu rom si ciocolata:
(pentru 30 buc.)
100 g zahar
1 pachet zahar vanilat
100 g unt
1 lingura smantana groasa (Creme Fraiche)
1 galbenus de ou
5 picaturi esenta de rom
150 g faina
1 praf de sare
40 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare fursecuri cu rom si ciocolata:
Mixam untul cu cele doua tipuri de zahar pana devin ca o crema, apoi adaugam smantana si romul. Incorporam galbenusul, amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu un praf de sare.
Adaugam ciocolata rasa prin razatoarea mica si amestecam cu o spatula. Nu folositi mana, se va topi ciocolata! Lasam aluatul la frigider 15 minute inainte sa il punem in posh.
Cu ajuturul unui posh modelam fursecurile, dar nu tinem mana prea strans ca sa nu se topeasca untul si ciocolata – eu am folosit un fel de seringa din plastic. Le punem direct in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute (depinde de cuptorul din dotare), astfel incat atunci cand le scoatem sa fie inca putin moi si doar putin pe dosul lor aurii.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar. Ele se vor intari putin dar vor fi perfecte!
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Comentarii
Cat de frumoase sunt! Eu vreau la cafea o cutie plina 🙂
E dimineata, servesc un cappucino iar fursecurile tale merg perfect!
Arata superb si ne induc in atmosfera sarbatorilor iernii, ce urmeaza !Pariez ca si gustul este senzational !!!
Atat de frumoase sunt!
O zi buna!
Aduc eu cafeaua daca mai ai fursecuri!
Ce fursecuri gustoase! Multumim!
Mmm, bune tare!!!Le trec pe lista de Craciun;)Pup!
Arata grozav fursecurile, sper sa le fac si eu de sarbatori!
mmm… eu dau cafeaua!!!
Sunt foarte frumoase, sigur le voi incerca!
Trebuie sa le incerc si eu!