Rulada cu frisca si mascarpone

2 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Rulada cu frisca si mascarpone. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta, apa si coaja rasa de portocale.

Cand ai pofta de ceva dulce deserturile rapide sunt preferatele mele! Aceasta rulada se face foarte usor si are si decorul realizat in timpul coacerii, astfel incat sa am ceva de prezentat, chiar daca rulada este una cunoscuta de toata lumea.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingura apa rece
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala

Pentru decorul ruladei:
1 lingura praf de cacao neagra
2 linguri piure de dovleac
0.5 g sofron

Pentru crema:
150 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
200 ml frisca lichida

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta, apa si coaja rasa de portocale.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-1

La final incorporam faina.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-2

Luam 2 linguri din aluat si le amestecam cu o lingura cacao, iar alte 2 linguri de aluat cu 2 linguri piure de dovleac si 0.5 g sofron. Realizam din acestea un decor, dupa imaginatia fiecaruia. Coacem timp de 2 minute dungile colorate, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem si turnam restul aluatului peste dungile colorate.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-3

Il nivelam si il coacem 10-12 minute. Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.
Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-4

Mixam mascarpone cu zaharul pudra. Separat mixam frisca pana devine tare (dar nu foarte tare, sa nu capete aspect de unt frecat!), apoi adaugam mascarpone si mai mixam doar pana se omogenizeaza compozitia.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-5

Ungem blatul cu frisca si mascarpone apoi il rulam.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone-6

Invelim rulada in folie alimentara si o lasam cateva ore sau peste noapte la rece, apoi o putem felia si servim.

rulada-cu-frisca-si-mascarpone

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Numai la tine poti sa vezi cele mai decorative rulade, gustoase si apetisante.
    Modelul „girafa” demult l-am executat si cred ca si acesta ma provoaca 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *