Prajitura cu ciocolata si bile de cocos

20 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu ciocolata si bile de cocos. Pentru inceput pregatim bilele de cocos amestecand toate ingredientele.

In fiecare duminica ne strangem la masa cu familia si prietenii. Azi insa este o zi speciala pentru ca sunt invitata Dianei, asa ca voi pregati ceva dulce si ciocolatos. Vreau sa o rasfat cu ceva tare bun!

INGREDIENTE:
(pentru o tava cu dimetrul de 26 cm)

Pentru bilele de cocos:
250 g crema de branza
100 g nuca de cocos
100 g zahar pudra
1 galbenus

Pentru blatul cu ciocolata:
100 g ciocolata neagra
100 g unt
120 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
120 g faina
1 lingura amidon
1 plic praf de copt
4 oua
20 ml lapte batut

Pentru topping:
200 g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
1 lingura nuca de cocos – optional (pentru decor)

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim bilele de cocos amestecand toate ingredientele.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-1

Daca crema de branza este prea moale mai adaugam putina nuca de cocos (in jur de 20 g). Modelam intre palme bile din aceasta crema si le punem intr-o forma de prajitura cu pereti detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si am uns hartia cu foarte putin unt. Mie mi-a ramas din crema cam 20% din cantitate.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-2

Punem forma cu bile la frigider pana pregatim blatul cu ciocolata. Punem la baine-marie ciocolata si untul la topit. In acest timp mixam ouale cu zahar, apoi adaugam laptele batut.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-3

Adaugam in compozitia de oua ciocolata topita cu unt si amestecam pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-4

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si amidon, apoi turnam aluatul peste bilele de cocos.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-5

Coacem prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (in functie de cuptorul din dotare) sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura copata si o lasam sa racit. Cat timp aceasta se raceste pregatim glazura. Topim ciocolata la baine-marie, apoi o mixam cu frisca lichida. Dam la rece pana da semne ca se inareste, mai mixam inca o data, apoi o punem peste prajitura. Putem sa presaram putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-01

Daca va place ciocolata si nuca de cocos, atunci prajitura aceasta este ceea ce cautati!
Sa aveti pofta!

Multumesc, Ana Simion pentru ca ai incercat-o. Ma bucur tare mult ca ai gasit-o delicioasa.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Delicioasa.

    Am 2 intrebari.

    1. Mi se para ca blatul se cam sfarma. Asa trebuie sa fie?
    2. Cum ti-a iesit asa neagra crema de desupra? Ca a mea e o cacao cu lapte :-))

    1. Nu s-a sfaramat nimic, Dar bilele cred ca ar trebui sa fie putin mai umede. Culoarea este de la cacao neagra. Eu doar din aceea folosesc.

  2. Mie mi s-a taiat glazura,nu o data,ci de doua ori:((Am respectat intocmai reteta,am topit ciocolata la bain-marie,am mixat-o cu frisca lichida,apoi am dat-o la rece dupa care am mixat-o din nou…si fix atunci mi s-a taiat.Oare din ce cauza?:(

    1. Eu nu am patit niciodata! Daca se foloseste frisca de buna calitate nu ai cum sa patesti asa ceva. O singura data am mixat un tip de frisca ce nu a vrut sa se intareasca(sortimentul vandut in reteaua Lidl), dar era pentru alta prajitura si aveam nevoie de frisca batuta. Dar aici nu are cum sa se taie! Ciocolata topita se ia de pe foc, se mixeaza cu frisca si se da la rece pentru putin timp (20-30 minute maxim). De cele mai multe ori nici o mai dau la rece, de frica ca nu va fi suficient de estetica cand o intind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *