Paste cu ricotta, sunca si mazare

8 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Paste cu ricotta, sunca si mazare. Batem galbenusul de ou cu smantana si le turnam peste sunca si mazare. Asezonam cu sare si piper.

Stau foarte prost cu timpul! Atat de putin timp am de la o vreme incat as sta cat mai putin in bucatarie, sau deloc… Dar trebuie sa imi hranesc familia si atunci recurg la cele mai rapide retete: retete simple si rapide cu paste! In 15 minute pun masa! Pastele cu branza sunt foarte de simplu de pregatit, implica putine ingrediente, nu foarte scumpe si sunt ideale pentru o cina pregatita in fuga! Iata cat de simplu se pregatesc:

INGREDIENTE:
(pentru 2-3 portii)

250 g paste
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
80 g sunca slaba
1 galbenus de ou
200 ml smantana pentru gatit
250 g ricotta
100 g mazare – din conserva sau congelata
sare
piper

Pentru servit:
parmezan ras fin

PREPARARE:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp pregatim sosul. In 2 linguri de ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate pana devin aurii, apoi ii scoatem si calim sunca.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-1

Adaugam mazarea si continuam sa calim in jur de 2 minute.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-2

Batem galbenusul de ou cu smantana si le turnam peste sunca si mazare. Asezonam cu sare si piper.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-3

Lasam la foc mic putin peste 1 minut, apoi luam de pe foc si adaugam ricotta. Amestecam pana se omogenizeaza, dar nu foarte tare sa nu strivim boabele de mazare.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-4

Cand pastele sunt gata le scurgem apoi le amestecam cu sosul de ricotta cu sunca si mazare.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-5

Le servim imediat, cu putin parmezan ras fin.

paste-cu-ricotta,-sunca-si-mazare-0

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *