Biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide

1 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide. Biscuitii cu fulgi de ovaz si stafide sunt senzationali!! Vor fi devorati pur si simplu intr-un timp atat de scurt incat nici nu realizezi cand i-ai terminat!

Biscuitii cu fulgi de ovaz si stafide sunt senzationali!! Vor fi devorati pur si simplu intr-un timp atat de scurt incat nici nu realizezi cand i-ai terminat!
In acest moment au intrat in topul preferintelor noastre de rontait ceva dulce, sunt curioasa cati din voi veti deveni dependenti de ei…

INGREDIENTE:

100 g unt
150 g zahar brun
2 oua mici
100 g faina
1 praf scortisoara
1 praf sare
3 g bicarbonat
120 g fulgi de ovaz
5 linguri lapte
70 g stafide

PREPARARE:

Turnam peste fulgii de ovaz 4-5 linguri de lapte si amestecam pentru ca toti sa absoarba putina umezeala. Frecam untul cu zahar pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand ouale.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-1

Adaugam faina amestecata in prealabil cu un praf de sare, bicarbonat si un praf de scortisoara.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-2

Incorporam fulgii de ovaz, apoi stafidele.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-3biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-4

Luam cu o lingurita aluat si punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa pastram distanta intre ei pentru ca se vor intinde.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-5

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 minute, sau pana devin aurii. Ii lasam sa se raceasca pe un grilaj metalic, apoi putem servi.

Spor la pregatit biscuitii va doresc, sunt sigura ca veti fi incantati de rezultat!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu mi-au iesit :(, in ciuda entuziasmului cu care i-am facut.S-au latit peste masura, desi am respectat cu strictete gramajul fiecarui ingredient.Unde am gresit?

  2. Astazi i-am facut,mi-au iesit 37 de buc.Am adaugat si niste merisoare uscate.In schimb a trebuit sa mai pun cam 50 g faina,iesea compozitia prea moale.Buni,astept verdictul nepotelului.

    1. Daca ai avut nevoie de faina in plus inseamna ca ouale au fost mai mari, dar este foarte bine ca au iesit pe gustul tau!

  3. Sunt deliciosi! Si rapid de facut. Dar sunt curioasa, ai frecat untul si zaharul cu mixerul? Altfel mi se pare ca este nevoie de o mana strasnica si in putere pentru a iesi ca in imagine rezultatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *